Belegerd Brussel

Brussel is op dit moment (19u30) een belegerde stad. Alle straatjes zitten volgestouwd met auto’s. Een absurd schouwspel. Uiteraard is dit niet de eerste keer, maar het is wel de eerste keer in al die jaren dat ik in Brussel woon dat het zo erg is. Er is géén ontkomen aan. En de schuldige? Tja, de zwarte piet kan makkelijk doorgegeven worden aan het MIVB-personeel die vandaag spontaan besliste om niet te gaan werken omwille van een zoveelste geval van agressie. Eigenaardig genoeg was het wel de metrochauffeur die eerst door het lint ging…
Of is dit gewoon een voorhoede wat Brussel de komende jaren te wachten staat? Autochaos? Beleidsmakers moeten dringend beginnen in actie schieten want zo kan het niet langer. Ik wens alle Brusselverlaters op dit moment veel sterkte en geduld toe!

Share
 • dM3

  Ik heb me alvast breuk gelachen op m’n fiets 🙂

 • Stijn C

  Toen ik gisteren de halve stad moest doorwandelen, vond ik het vooral beangstigend. Als een bende briesende stieren op elkaar geplakt, wild gebarend en woedend aan het claxoneren. Surrealistisch, bevreemdend, apocaliptisch… Ik was blij wanneer ik mijn deur achter mij kon dichtslaan.
  Alleen schalmde het getoeter nog tot laat in de avond door mijn dubbele beglazing heen…

 • Bart

  Ik frons mijn wenkbrauwen over de zoveelste fietser die op fora of nieuwssites de personen met de auto of metro komt jennen 😉 (Brusselnieuws mocht er ook al van hebben)

 • Robin Kovac

  Zo’n drukke avondspits heb ik nog niet gauw meegemaakt.
  Ik woon aan de Anderlechtsepoort en ben dus wel wat gewoon, maar dit sloeg echt alles.
  Op een gegeven moment ging niks meer voor- of achteruit en dan zijn ze maar met z’n allen begin toeteren. Dat daar niemand eerder aan gedacht had …