Gekortwiekt

Na een vermoeiende werkdag neem ik plaats in de kappersstoel van  Wella/CN Celini in City 2. Ik vind dat mijn haar te lang wordt, het voelt onverzorgd aan, ik wil ballast kwijt. Resoluut kies ik voor “couper court”. De kapper van dienst knikt instemmend en gaat aan de slag. Of ik mijn bril wil afnemen? Ik zie geen steek voor ogen. Als hij klaar is, rest er niets meer van mijn weelderige haardos en ben ik gekortwiekt. En dat, met gel, voor een stevige 21,50 euro.

Waar ga jij naar de kapper in Brussel? En zou je hem of haar aanraden?

Ter inspiratie: CityPlug geeft een overzichtje van Brusselse kapsalons. Gebruikers van de site geven een hoge score  aan Laurence M at Home in Ukkel (Grasmusstraat 90), Ashida Junko in Elsene (Washingtonstraat 2) en Philippe Gonay in Brussel-stad (Dansaertstraat 52).

Share

AboutTom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.
 • Ik ga altijd naar Coiffure Enzo (Nieuwbrugstraat). Zelfde prijs, en entertainment gegarandeerd, vooral als er wat volk komt binnenspringen om de resultaten van Anderlecht (den voetbal) te komen bespreken.
  Ondertussen is de zaak overgenomen door de zoon (afkomstig uit La Louvière), terug een echte Siciliaan, en neef van Enzo Scifo.

 • Ik wissel tussen R Factory aan de Munt en Gonay op Dansaert.

  Beide zijn goed en een beetje te duur. 🙂

 • bartje

  Voor mij is de basisvereiste ‘goedkoop’, de Marokkaanse herenkapper tussen Sint-Denijs en het gemeentehuis van Vorst voldoet daaraan, met scheer- en knipbeurten tussen 5 en 10 euro, afhankelijk hoeveel er geschoren en hoeveel er geknipt wordt. Er zijn geen wasbakken, dus wassen moet je thuis doen. Je moet er ook wel de tv bijnemen die heel vaak op een of andere Arabische gebedszender staat, maar goed.

 • Ik ga sinds een tweetal jaar bij EaucontreAir in de Kolenmarkt. Vriendelijk, professioneel en niet te duur (naar Brussels normen). Mijn was-en knipbeurt kost me altijd rond de 15 euro.
  Daarvoor ging ik naar BXLkapper aan het Sint-Goriksplein. Duurder en minder aangename sfeer. Maar wel in het NL.

 • Ah, deze post komt heel goed van pas. Ik wil gauw naar de kapper en bij voorkeur een die Nederlands spreekt. Doen jullie suggesties dat?
  Hier om de hoek bij Olivier Dachkin (Kleerkoperstraat) spreken ze alvast geen Nederlands. Ben er wel tevreden over.
  Bij Savagan (Kathelijneplein) is telkens een NLstalige in dienst. Ook tevreden over, wel duurder.

 • HJB

  De Kwaf in de Sint-Katelijnestraat, naast De Noordzee en rechttegenover de Monk. Meertalig op z’n Brussels.
  Een was- en knipbeurt kost rond de 25€, maar dat is het meer dan waard.

 • Fien

  Ik ga altijd naar Savagan!! Een beetje duurder maar wel goed en ze zijn supervriendelijk. Kris, een Roeselaarnaar spreekt Nederlands en de rest van het personeel doet heel erg hun best.
  Voor mensen met krulletjes: de kapster in de Kartuizerstraat (Momo denk ik) is een afrikaanse en knipt krullen zoals het hoort

 • Ik ga al sinds ik in Brussel woon (2001) naar Coiffeur Marc in Schildknaapstraat (nabij het Muntplein) in het centrum van Brussel. In het begin betaalde ik daar 18 euro (als ik me goed herinner), momenteel 21 euro. Ik ga ongeveer om de anderhalve maand. De eigenaar is een vlotte Italiaan – die niet Marc heet – met een bijzonder gevoel voor humor.

 • Steve

  Herenkapper Jean-Pierre, aan de Koninklijke Sint-Mariakerk in Schaarbeek. Hij knipt zeer degelijk en is absoluut niet duur (amper 9 euro voor een normale coupe). Een echte Brabantse ket met lange snor, Nederlandstalig en al een paar decennia op die plaats, dus hij kent de buurt op z’n duimpje en heeft altijd wel iets interessants te vertellen.

 • Pieter

  één keer naar de kwaf geweest, vond ik persoonlijk niet je dat. In Savagan ga ik nu wel regelmatiger, toegegeven iets duurder dan standaardkapper, maar leuke sfeer… niet altijd even nederlandstalig… maar voor mij persoonlijk meer dan voldoende.

  Gr,
  Pieter

 • Pascal

  sinds jaar en dag vaste klant bij Solid’Hair in de Lepagestraat. De eerste jaren dat ik hier woonde wist ik niet dat het een kapper was, z’n etalage lijkt wel een modewinkel. Heel fijne kerel, eigen kleine zaak, gezellig, Nederlandstalig, fijne babbel, geen radio Contact of Nostalgie of dergelijke, 25 euro. Ik blijf bij hem gaan tot ik geen haar meer heb 😉

 • lien

  Weet iemand hoeveel je betaalt voor een brushing bij de KWAF?

 • hans

  Herenkapper Jean-Pierre, aan de Koninklijke Sint-Mariakerk in Schaarbeek. Paleizenstraat 22

  Moet men daar reserveren?
  Welk is het beste moment om langs te gaan?
  Ik werk in de Vooruitgangstraat en is dus niet ver van Rogier