Lijstjestijd #46: de 7 meest bruisende dj-bars

52 lijstjesWaar in Brussel vind je de 5 beste plekken om stoemp te eten, wat zijn de 3 meest onthullende tram- en buslijnen en van welke 4 wijnbars krijg je het warm?”. Jan Sulmont probeerde Brussel te vatten in 52 lijstjes, netjes gebundeld in een handige stadsgids. BrusselBlogt laat elke week een nieuw lijstje op je los!

La Maison du Peuple
Dj’s, live bands, fototentoonstellingen en lekkere tapas in een vrolijke, artistieke buurt: elke avond in dit café is een potentieel feest.
> Sint-Gillis Voorplein 39, 1060 Sint-Gillis
+32 (0)2 850 09 08
www.maison-du-peuple.be


• Bonnefooi

Een wervelende ‘place for music, dance and creative artists’, gerund door een Amsterdammer en een Antwerpse. Perfect voor een feestje na een concert in de AB.
> Steenstraat 8, 1000 Brussel
+32 (0)487 62 22 31
www.bonnefooi.be


• Café Central

Dit café vlak bij de Sint-Goriksbuurt is vaste prik voor veel Brusselse feestneuzen. Diskjockeys als Miss Betty en DGeranium laten de kleine, donkere dansvloer zweten.
> Borgwal 14, 1000 Brussel
www.lecafecentral.com

Walvis
Het grote terras verenigt allochtone Molenbekenaars en hippe kunstenaars. Binnen eet je rustig iets, tot de avond valt en iedereen uit de bol gaat bij hippe concerten of dj-sets.
> Dansaertstraat 209, 1000 Brussel
+32 (0)2 219 95 32
www.cafewalvis.be

Le Bar du Matin
De nieuwste creatie van horecagoeroe Frédéric Nicolay serveert ontbijt tot 2 uur ‘s middags. Dat moet ook wel, want de feestjes en concerten lokken nachtraven.
> Alsembergsesteenweg 172, 1190 Vorst
+32 (0)2 537 71 59
www.bardumatin.be

Le Tavernier
Bij Le Tavernier, vlak bij VUB en ULB valt altijd wel iets te beleven. Het grote ommuurde terras is lekker rustig, terwijl binnen in een industrieel decor stevig wordt gedanst op jazzy hiphop.
> Boondaalsesteenweg 445, 1050 Elsene
+32 (0)2 640 71 91
www.le-tavernier.be

Kultuurkaffee
In deze grote bar aan de VUB worden veel plaatjes gedraaid, zoals na de vrije podia en comedyavonden of op de frequente reggaefuiven. De keet zit vooral vol na de gratis concerten op donderdag.
> Pleinlaan 2, 1050 Elsene
+32(0)2 629 23 25
www.vub.ac.be/cultuur


Kan jij het lijstje aanvullen of zit er iets tussen wat je kent, laat het iedereen weten, we zijn benieuwd!

Dit lijstje kwam er met toestemming van uitgeverij Luster. Het boekje ‘De 5 beste plekken om stoemp te eten en 51 andere lijstjes over Brussel’ kan je kopen in de boekhandel. Meer info op www.lusterweb.com !

Share
 • Alsof er veel allochtone Molenbekenaars in De Walvis komen…

  Voor de rest wel een heel correct lijstje, waar ik niets aan toe te voegen hebben.

 • Allochtone Molenbekenaars in De Walvis? Toch zeker die ene gezette kerel die ‘s avonds onofficieel voor de “veiligheid” zorgt.

 • Bart

  Het kultuurkaffee heeft een capaciteit van 350 man en is erkend als concertclub in het Vlaamse clubcircuit, dus dat kan je niet echt in dat rijtje meepakken van kaffees, da’s een pak meer dan dat. Morgen bv. een groot evenement met 2 buitenlandse namen.

  2 kaffees waar veel volk zit: Monk en Roskam, Monk met soms concerten e.d., maar ik vind beide enorm storend dat het een soort laatste toevlucht voor de Brusselse rokers lijkt. 20 minuten in de monk en de geur gaat 3 dagen niet uit mijn kleren.

  Alle bars aan Saint-Gery hebben dj-sets tijdens weekends dus kunnen in principe allemaal in het rijtje.

  Iets verder van le tavernier heb je l’atelier, iets minder dj-sets e.d. maar wel een gigantische bierkaart met o.a. bananenbier en diverse zaken die je amper tot nooit in Brussel ziet.

  En voor de rest zou het inderdaad leuk zijn als die promotekst van Walvis afgewogen wordt aan de realiteit. De allochtonen zitten circa 20 huizen verder in een eigen kaffee naar voetbal te kijken. Er komen weinig tot geen mensen van Molenbeek tot Walvis.

  Au soleil en Fontainas zou ik ook wel meenemen, au soleil heeft ook weinig echt actief dj-werk maar wel unieke zaken als Chai Thee met melk, en Fontainas heeft eerder laptop-dj’s of kleine live sets en zaken als Yogi Thee.

 • Bram

  Het Dépot is een gezellig danscafé aan de Auguste Ortsstraat, vlak bij de Beurs

  http://bruxelles.cafebabel.com/en/post/2010/06/18/Caf%C3%A9-Depot