Mijmeringen van een lapjeskat #10

Op het terras in het Warandepark brainstormen een Vlaamse confederalist, een Waalse federalist en een Duitstalige ratachist.
“Laten we de Eerste Wereldoorlog vergeten en de Oostkantons weer afstaan”, zegt de Duitstalige ratachist.
“Waarom de Belgische Onafhankelijkheidsstrijd niet vergeten”, werpt de Vlaamse confederalist op, “kan Vlaanderen ineens een deel van een Europese Unie van Regio’s worden”.
“Dan maar ook Waterloo vergeten”, treedt de Waalse federalist de anderen bij, “maken we van Wallonie een federale eenheid van een francofone federatie”.
Waar blijf je dan met Brussel, vraagt de lapjeskat zich af.  Het huisdier denkt er het zijne van. De geschiedenis kan je niet terugdraaien door oorlogen te vergeten. Je kan geschiedenis schrijven door oorlogen te vermijden.

Cette fois pour les francophones la même chose, en citant André Bialek (auteur de la chançon La Belle Gigue), si c’est possible …

Share

AboutMichel

Studeerde elektronica en werkte o.m. voor een Italiaanse multinational en de Universiteit Gent. Zoekt het de dag van vandaag in de bibliotheekwereld. Zijn voorkeur op kunstgebied gaat uit naar werken die van metier getuigen en esthetische kwaliteiten bezitten. Zijn literaire interesse richt zich voornamelijk op al dan niet vertaald verhalend proza. Heeft tevens cinefiele trekjes (Europese en Verre Oosten-cinema, documentaire film). Raakt wel eens gepassioneerd door politiek en geschiedenis.