Lijstjestijd #51: de 3 leukste markten om uren te snuisteren

52 lijstjesWaar in Brussel vind je de 5 beste plekken om stoemp te eten, wat zijn de 3 meest onthullende tram-en buslijnen en van welke 4 wijnbars krijg je het warm?”. Jan Sulmont probeerde Brussel te vatten in 52 lijstjes, netjes gebundeld in een handige stadsgids. BrusselBlogt laat elke week een nieuw lijstje op je los!


• De Antiekmarkt op de Grote Zavel

Op de oudste antiekmarkt van Europa staat ook een oesterkraam voor de kleine honger. In de omliggende kassei-
straten bulkt het eveneens van de galerijtjes en antiekwinkels.
> Zaterdag van 9 tot 18 uur & Zondag van 9 tot 13 uur


• De Vlooienmarkt op het Vossenplein

In het hart van de Marollen is de ochtendstond echt goud waard, door deze beroemde snuisterijenjacht. In de Hoog- en Blaesstraat vlakbij kun je verder op zoek naar tweedehands of antiek.
> Dagelijks van 6 tot 13 uur

 

• De Zuidmarkt aan het Zuidstation
De grijze buurt aan het Zuidstation wordt elke zondag volledig overspoeld door een groot aantal marktkramers. Het kleurrijke spektakel is een must voor elke amateurgastronoom en -etnoloog.
> Zondag van 7 tot 13 uur

 

 

Kan jij het lijstje aanvullen of zit er iets tussen wat je kent, laat het iedereen weten, we zijn benieuwd!

Dit lijstje kwam er met toestemming van uitgeverij Luster. Het boekje ‘De 5 beste plekken om stoemp te eten en 51 andere lijstjes over Brussel’ kan je kopen in de boekhandel. Meer info op www.lusterweb.com !v

Share
 • bartje

  De zaterdagmarkt rond de vijvers van Flagey, de bijna dagelijkse markt op het Sint-Gillisvoorplein (de ene dag al wat interessanter dan de andere), zijn mijn twee favorieten. De markt op het Kasteleinsplein op woensdagavond is ook altijd wel leuk. Maar vergeet ook zeker de kleinere markten niet, misschien minder uitgebreid, maar bijvoorbeeld de zaterdagmarkt in Vorst is een van de weinige die ik ken waar een Belgisch viskraam staat, waar je ook een potje garnaalsla, vissla, koude schoteltjes met zalm en garnaal, etc kan krijgen. Dergelijke markten doen een buurt leven.

 • brunoodb

  zondagvoormiddag:
  rommelmarkt op de parking van Westland Shopping Center (Anderlecht)
  in de winter: binnen in het shopping center – bevreemdend… tussen de gesloten HEMA’s & C&A’s … rommelmarkt.
  Aanrader.