Lijstjestijd #52: de 3 beste adressen voor pita

52 lijstjesWaar in Brussel vind je de 5 beste plekken om stoemp te eten, wat zijn de 3 meest onthullende tram-en buslijnen en van welke 4 wijnbars krijg je het warm?”. Jan Sulmont probeerde Brussel te vatten in 52 lijstjes, netjes gebundeld in een handige stadsgids. BrusselBlogt laat elke week een nieuw lijstje op je los!

Deze week zijn we aan het 52ste lijstje gekomen! Een jaar lang hebben we elke week kunnen genieten van een schitterend lijstje, maar om jullie niet al te veel teleur te moeten stellen hebben we nog enkele bonuslijstjes klaar staan.

 


• Perroquet

Perroquet moet wel de mooiste pitazaak van het hele land zijn. In een prachtig art-nouveauhuis vlak bij de Zavel eet je behalve slaatjes ook meer dan twintig luxe pitavarianten.
> Watteeustraat 31, 1000 Brussel
+32 (0)2 512 99 22
• Mr Falafel
Eén item op het menu in deze piepkleine en goudeerlijke snackbar van Egyptisch uitbater Shawkat: verse falafel in een pitabroodje, dat je zelf aanvult met sausjes of verse groenten.
> Lemonnierlaan 53, 1000 Brussel

 • Kaasmarkt
Niet veel Brusselaars kennen dit kasseistraatje bij de Grote Markt als de Kaasmarkt, maar echt iedereen weet de weg richting Pitastraat. Het bulkt hier dan ook van de kebabzaken.
> 1000 Brussel

Kan jij het lijstje aanvullen of zit er iets tussen wat je kent, laat het iedereen weten, we zijn benieuwd!

Dit lijstje kwam er met toestemming van uitgeverij Luster. Het boekje ‘De 5 beste plekken om stoemp te eten en 51 andere lijstjes over Brussel’ kan je kopen in de boekhandel. Meer info op www.lusterweb.com!

Share
 • De beste durum van Brussel eet je volgens mij bij Aziz op de Malibranstraat.

  In het centrum ontbreekt er eigenlijk een echt goede durumzaak. Tips zijn altijd welkom!

 • Na, de Perroquet is wel een beetje te pretentieus, men zit er ook te eng op elkaar. Sowieso stoort me bij de meeste pita-tenten, dat ze brood gebruiken, die zo dun is, dat de saus doorsijpelt.

  Dus de beste pita is er voor mij – in echt en dik turks brood – bij Pacha, aan de hoek Haachtstesteenweg / Goossensstraat, naast het Poggeplein in Schaarbeek.

 • Bart

  Mr. Falafel is echt geweldig, zolang je niet verwacht ook maar enigzins in de buurt van iets dat op een restaurant lijkt te komen. De man komt uit Nederland over en merkte dat er in Brussel enkel rotzooi werd verkocht als Falafel, dus maakt hij het op hoogst eigen manier. Stond zelfs in Goedele vorige week, toonde hij met trots, Godbetert. Het is 4 euro voor falafel en daar krijg je een saladbar à volonté bij, maar dan met correcte en gezonde zaken. 3 verschillende nationaliteiten meegenomen vorige week en iedereen ontzettend blij met de keuze, dus zeker het proberen waard.

 • Tom

  Inderdaad, Mr. Falafel is geweldig! Ik was op zoek naar een snelle hap voor een concert in de AB en vond daar mijn gading. Ze verkopen, naast drankjes, enkel falafel, en je vult het broodje zelf op met slaatjes uit de saladebar. Eenvoudig, maar heel lekker. Een zaak ook die met veel liefde wordt gerund. Ik kwam in gesprek met de Nederlands-Egyptische chef. Hij bood mij en mijn gezelschap zowaar een praline aan. Die alcohol bevatte, waarvan hij zelf blijkbaar niet op de hoogte was, ha ha. Charmant!

 • Flo

  Inderdaad Aziz is aanrader. Dank.