Verhuisplannen

Robben & Wientjes. Toen ik in Berlijn woonde, zag ik hun bestelwagens haast elk weekend meermaals voorbijrijden. Het was een sterk merk: de Bic of de Kodak of de Pritt van de verhuisfirma’s. Als je verhuisde, huurde je voor een halve of een hele dag een bestelwagen van R&W, punt uit. Er was keuze uit verschillende modellen van wagens, er waren vier filialen in de stad. De dag zelf trommelde je vrienden op en je laadde je meubels, elektrische toestellen en bezittingen, liefst keurig ingepakt in bananenkisten of stevige kartonnen dozen van een doe-het-zelfzaak, in en weer uit. Iemand nam de rol van chauffeur op zich. Extra obstakels waren het aantal te overwinnen trappen – vooral bij het sjouwen van een wasmachine – en het slepen van zware dozen naar achterhuizen. Verhuizen was iets doodgewoons. Want iedereen die ik kende, huurde zijn appartement, de huurcontacten waren gemakkelijk opzegbaar, er was een overaanbod aan woningen en er lonkte altijd wel een nieuwe stek in dezelfde of net een andere buurt, waar je  alleen, met zijn tweeën of met huisgenoten (WG) kon gaan wonen.

Nu ik zelf verhuisplannen heb – van Etterbeek naar Vorst – vraag ik me af: Is er een Brusselse Robben & Wientjes? Wat zijn jullie ervaringen met verhuizen, huren van bestelwagens, verhuisfirma’s?

Share

AboutTom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.

 • dM3

  Zelf een camionette huren bij een verhuurbedrijf ergens ver van hier, de naburige wagens aan de kant duwen en tegen 80 door de bebouwde kom scheuren. Dat is mijn ervaring met verhuize(n)(rs)!

 • Ben

  Huurwagens Mols! Zij zijn niet in Brussel aanwezig, maar wel in Zaventem (en misschien ook wel ergens in Ukkel ofzo). Niet duur en goede service!

 • Jos

  Cambio heeft ook hier en daar (kleine) camionnetjes. Wel een paar keer meer op en af rijden dan…

 • bartje

  Ik kan weer te voet verhuizen. Ik ga dus weer wat vrienden optrommelen, een karretje voor de zwaardere zaken als een koelkast en een matras, en de drank koud zetten 😉