Een gele motor

In de Joseph Stallaertstraat in Elsene staat er een gele motor op het trottoir. Al drie maanden lang. De motor is met een stevig slot vastgebonden aan een paal. Er hangt geen nummerplaat aan, de eigenaar is spoorloos. De buurvrouw is naar de politie gestapt. Ze legde uit dat de motor in haar weg staat. Hij staat vlak voor haar huisdeur en naast de parkeerplek van haar auto. Ze is bang dat ze er met haar autodeur eens tegen zal zitten en is verontwaardigd dat het ding er maar blijft staan. De politie zegt dat ze niets kan doen en verwijst door naar de wijkagent, die zich al in tijden niet meer heeft laten zien. Que faire? Wachten op Godot? Wie zijn of haar motor herkent, mag hem komen ophalen!

Foto: http://whatisbelgium.blogspot.com/

Share

AboutTom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.
 • tom p.

  Ik heb die discussie ook al gehad met de lokale agenten over compleet doorgeroeste brommers die her en der aan rekken vastgeklonken zijn. Hun uitleg: dat die van handelaars zijn, die hun “waar” overal uitstallen in het Brusselse of gebruiken voor onderdelen. En dat ze die dus niet kunnen weghalen.
  Er zou een celstraf moeten staan op het zoeken naar excuses om geen beleid te voeren.

  Zie ook:
  http://www.knack.be/beeldreportages/in-beeld-brussel-blozend-van-schaamte/album-1195110998189.htm?nb-handled=true&utm_medium=Email&utm_source=Newsletter-29-09-2011

 • In Münster, de fietshoofdstad van Duitsland, was er iemand van de gemeente, die iedere dag de rond de treinstation geparkeerde fietsen en brommers markeerde met een klein gekleurd ringetje van papier. Iedere dag een andere kleur. Fietsen met de kleur van vier dagen geleden worden weggehaald. Het is de stad ondertussen wel gerechtelijk verboden worden…

 • Peter V

  Mooi voorbeeld hoe het beleid in Brussel spaak loopt, en hoe “nabijheidspolitie” onbestaand is. Het is gewoon frustrerend om de politie te contacteren om tussenbeide te komen bij misstanden, gevaar, onleefbaarheid. Ze behandelen je als oude onverdraagzame zaag.
  En als het dan echt misloopt, dan blameert men de omwonenden, dat die apathisch en vervreemd naast elkaar wonen en niet betrokken zijn.

  Het gaat echt niet goed met de politie in Brussel.

 • update : staat er nog altijd.. ik hou een oogje in de gaten want woon vlakbij….Merkwaardig.. en zo’n zware ketting om zelfs potentiële dieven te ontmoedigen!

 • Thijs

  Na de Zuidfoor blijven er altijd wel wat restanten na op de centrale parking van de Zuidlaan/Slachthuislaan. Sinds eind augustus staat er een oude campingkar vastgeketend aan een verlichtingspaal. Het kampeergedeelte is verwijderd en tussentijds professioneel aangevuld met vuilnis.
  Waarschijnlijk zal het boeltje net als z’n voorganger van vorig jaar, een caravan, op een geheven moment opgefikt worden. Best je auto niet al te dichtbij parkeren want de auto’s die er vorig jaar stonden hadden plots een trendy matzwarte coating. 😉

 • Bart

  Peter: Het gaat net wél goed met de politie in Brussel, dank om te vragen! *Gooit benen voor zich uit en slurpt een milkshake*. Commissaris Geoffroy, Jette 🙂

 • Johan V.

  Ik zou het slot doorknippen en afwachten hoe lang het zou duren voor iemand de motor heeft “bevrijd”.