Moet speeltuin Fontainas wijken?

Onlangs merkte ik dat ongeveer de helft van het speelplein Fontainas ontmanteld is. Het vliegtuig, de boot, de auto en de schommels zijn verdwenen. Ik vang geruchten op dat het ACV zijn gebouw zou willen uitbreiden en dat de speeltuin daarvoor moet verdwijnen / verplaatst worden.

Als iemand hier meer over weet, zou ik er graag van op de hoogte gebracht worden. Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat in het jaar voor de gemeenteraadsverkiezingen het enige stukje groen op de noord-zuidas gereduceerd wordt terwijl er in de buurt (Maagdenstraat) nog heel wat leegstand is, en dat daarvoor het speeltuintje dat bij mooi weer overstelpt wordt door kinderen moet opkrassen.

Vincent Vandeghinste

 

Share
 • Thijs

  Zou erg jammer zijn mocht het zo zijn. Dit is één van de vaste stekken waar ik mijn kinderen veilig kan laten spelen. Veel andere opties zijn er niet in de buurt.

 • tommy1975

  Zou idd zeer spijtig zijn. Enigste stukje groen in die buurt, en telkens veel spelende kinderen.

 • Even nagevraagd bij mijn schoonvader bij het ACV.
  Het gaat blijkbaar om een gebouw van het ACOD (toch effe in de juiste zuil zetten :)).
  Hij ging wel eens proberen horen hoe het juist zat…

  Zou in elk geval een zware blunder zijn van stedenbouw.

 • antwoord van Rita van het ACOD:

  De informatie dat de speeltuin moet verdwijnen is niet correct. Het is nu winter er zijn weinig spelende kinderen, dus maken we daarvan gebruik om de speeltijd tijdelijk te demonteren en te verplaatsen, zodat de werf kan opgebouwd worden in het kader van onze verbouwingen. Na de werkzaamheden komt de speeltuin terug – zij het enkele meters verplaatst t.o.v. vroeger. Verplaatsingen en herplaatsing zijn op kosten van de ACOD.

 • Oef!
  Nu nog een publiek toilet in het parkje en minder sack-jackings en het wt nog gezellig 🙂
  Het zal me echter niet tegenhouden toch gezellig met m’n kindjes op het vliegtuig en in de boot te spelen opgeschoven of op dezelfde plaats!
  Hoera 🙂

 • Vincent Vandeghinste

  Bedankt iedereen en vooral Jeroen voor de informatieve reactie. Nu nog proberen te begrijpen waarom er nog groen opgeofferd wordt aan nieuwbouw, of heb ik ook dit misbegrepen?