De hamburgertest

Waar vind je de beste hamburger van Brussel? Deze site boog zich jaren geleden over die hamvraag en gaf de eretitel aan het Mariott Hotel tegenover de Beurs. Het water liep onze recensent in de mond toen hij schreef over de “stevige saignant burger op een vers broodje met spek en kaas. Apart geserveerd: mosterd en ketchup. En een half bord van die dikke goudbruine frieten.”

Het hippe Brusselse lifestyleblad The Word Magazine nam onlangs in “A burger bonanza” de proef op de som en waagde zich aan een hamburgertest. Dat resulteerde in het volgende lijstje van aanbevolen hamburgerrestaurants:

 • Rachel (Kolenmarktstraat 100) serveert voor 10 euro een heerlijke Chuck Burger die je meevoert op een nostalgische trip naar lang vervlogen tijden.
 • Le Balmoral (Brugmannplein 21, Elsene) respecteert het Amerikaanse principe “big is better”. De classic cheeseburger (12,20 euro) is ideaal om opnieuw op krachten te komen op zondagmorgen na een nachtje stappen.
 • Bar Loui (in het Conrad Hotel) (Louizalaan 71) is voer voor fijnproevers. De prijzige bacon-cheeseburger (30 euro) is verrassend sappig en perfect in balans.
 • Eervolle vermeldingen voor DELECTA (Lannoystraat 2, Elsene), HOUTSIPLOU (Zuidstraat 61), COOL BUN (Berckmansstraat 34, Sint-Gillis) en FATBOYS (Luxemburgplein 5).

Tijd om de bal terug te kaatsen en het laatste woord aan de burger te laten!

Share

AboutTom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.

 • Sander

  Ik heb alleen verstand van vegetarische burgers, maar in die categorie is de Houtsiplou op Place Rouppe de koning. Met ereplaatsen voor de Zinneke Burger van Café Novo (Oud Korenhuis) en de Portobello Burger van Le Comptoir (Place Boniface).

 • Misschien niet de beste burger, maar als typisch Brusselse ervaring kan een Jockey in de Corbeau wel tellen 😉
  niet voor vegetariers

 • Guy

  Les super filles du Tram (Rue Lesbroussart in Elsene) is niet slecht, en zeker beter dan Fatboys.

 • Sandra

  Burger Republic in Elsene is ook heel goed. Naast Mamma Roma.

 • tom p.

  Heel veel goeds gehoord van Cool Buns, maar nog niet geraakt. En de Houtsiplou heeft bij mij plaats gemaakt voor de Ellis Gourmet Burger. (In in het Marriot ben ik nt meer geweest sinds het schrijven van bovenstaand blogje)

 • Tom

  Best of Brussels zet Ellis Gourmet Burger, Les Super Filles du Tram, Cool Bun en Houtsiplou in zijn top vier en vindt Burger Republic en Balmoral Milk Bar maar niks. http://bestofbrusselsblog.com/2012/01/13/foodie-fridays-the-ultimate-brussels-burger-guide/.

 • Steve

  Geen idee hoe ze zich verhouden tot de rest van de plaatsen die hier al genoemd zijn, maar dergelijk burgers hebben ze ook in:

  – Café Gudule, Jonkersstraat 11 (in de schaduw van de kathedraal, nabij Park en Centraal Station)

  – Cheese Cake Cafe, de Brouckèreplein, vlakbij de UGC (dit is hun aanbod burgers: http://cheesecake.restaurants-a-bruxelles.be/hamburgers-116.html)

 • Steve

  Ook in het NL trouwens, Cheese Cake Cafe: http://cheesecake.resto-in-brussel.be/hamburgers-133.html