Schaatsen in Brussel

Vandaag kregen we in onze mailbox een vraag van Bart Neerscholten:

Weet er iemand waar je  dit weekend buiten kan en mag schaatsen in Brussel op openbare plassen en sloten? Afgelopen jaren was dat overal verboden, althans zover ik heb gezien.

Wie weet raad?

Alvast even meegeven voor de liefhebbers dat Brussel een vaste schaatsbaan heeft. Poseidon in Sint-Lambrechts-Woluwe bestaat sinds 1966 en is in de herfst en de winter dagelijks open. Op de kerstmarkt van Winterpret is er traditioneel ook mogelijkheid tot schaatsen.

Share
 • Tom

  Sleeliefhebbers vinden hun gading in het Woluwepark, het park van Vorst, het Josaphatpark en het park van Laken. http://www.brusselnieuws.be/artikel/waarheen-met-die-slee

 • Bastien

  Gezocht in #Brussel: Toegevroren plas/vijver voor #winter editie van het #mölkky
  kampioenschap.

 • Mag je op de vijvers aan’t Rood Klooster of Hertoginnedal schaatsen? Lijkt me een ideale plek…
  Het ware nog mooier geweest mocht er ergens nabij het centrum een plek zijn waar je zou kunnen schaatsen. Iemand een idee?

 • Sander

  Kan gemeente Elsene de Flagey vijvers niet veranderen in een schaatsbaan. 1 vijver voor de eenden, en de andere vijver voor schaatsvolk. Moet toch een prachtig gezicht zijn?…

 • Tom

  In Brussel mag je blijkbaar niet schaatsen op de vijvers. Je kunt bv. wel terecht in het park van Tervuren. Zie: http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120208_038.

 • Thijs

  Toch een tikkeltje absurd dat je buiten Brussel moet gaan voor een schaatsplek. Zeker wetende dat Brussel een pak waterplekken heeft. Is er daarvoor eigenlijk een reden waarom het niet mag?

 • Bart

  Ook kaartje van Nieuwsblad: http://www.nieuwsblad.be/extra/schaatsen

  Reden waarom het niet mag: gemeente wil onze veiligheid garanderen ??? als je een keer politie wilt zien moet je gewoon eens proberen en timen…een inbreker heeft langer de tijd om gesnapt te worden.

  gewoon gaan schaatsen toch dit weekend overal? welke vijver is nu nog niet veilig?

  sloten dan..zijn die er uberhaupt?

 • Wouter Spitters

  Als je toch op verboden plaatsen wil schaatsen, wees dan extra voorzichtig op plaatsen waar je het ijs niet kan zien. De sneeuw vormt als het ware een isolerend tapijtje op de ijslaag waardoor die niet zo snel meer aangroeit.
  En vooral: schaats nooit alleen, als je er toch door gaat is er iemand in de buurt om je er mee uit te halen of om de hulpdiensten te verwittigen.

  Gisteren trouwens heerlijk geschaatst in een vijver aan de abdij van’t park in heverlee (leuven) 😉