Ophaling tuinafval eenaprilgrap?

Met de nodige barnumreclame kondigde Net Brussel aan dat het vanaf 1 april wekelijks tuinafval zou komen oppikken. Op de website kan je zien wanneer je je groene zakken het best buitenzet. Bij mij zijn ze tot nu toe tweemaal geweest. De andere keren moest ik telkens bellen en klacht indienen bij Net Brussel voor een extra ophaling. Nu vind ik in de winkels nergens meer die groene zakken. Dat ruikt naar voorbedachte rade of ben ik paranoïde? Wie heeft er nog slechte ervaringen met de groene zakken en wat gaan we eraan doen? (Peter Wouters)

Share
 • Kelly

  Op de dag van ophaling stond het groenafval in de hele straat buiten, netjes voor 13u zoals Net Brussel het ons vraagt.
  Om 23 ‘s avonds nog steeds geen ophaling gebeurd.

  De ophaling is uiteindelijk DRIE DAGEN LATER gebeurd, nadat wij online klachtenformulier hadden ingediend.

  Ik concludeer dat Net Brussel van ons verwacht dat het groenafval gewoon wacht op straat tot het hen past om langs te komen. Wij hadden echter, als brave burger die liever geen straat vol stinkende groenafvalzakken ziet, onze troep al terug binnen gehaald.

  Positieve afsluiter: de week erna was de ophaling wel op tijd.

 • Ik wist van niks.
  Tot die eerste april dan.
  Met – zonder zeveren – drie camions sjeesden die gasten van net brussel hier rond het Weldoensersplein, zijstraat in, zijstraat uit, op zoek naar toch nog een zakske om op te halen.
  Er zullen te veel accidenten gebeurd zijn die dag, of te veel gasten op café omdat er toch niks op te halen was.

  Wat er aan doen? Zak buitenzetten en de dag erna bellen naar net brussel. Dan sturen ze zo’n voituurke met nen open bak om alles schoon op te ruimen.
  Als ze dan te veel van die voituurkes moeten rondsturen zullen ze hun camions misschien op tijd hun tour laten doen (zie comment Kelly).

 • tom p.

  In de vijfhoek komen ze de groene zakken niet halen. Sommige mensen weten dat niet en zetten er toch buiten. Die blijven dan enkele dagen/weken staan.

  Samen met alle andere sluikstorten fotograferen we die, en plaatsen ze op http://www.facebook.com/groups/dirtybrussels
  Nu reeds 5000 (8) foto’s. Karine Lalieux weigert te reageren…

 • Tom

  De website van Net Brussel is nog altijd een boeiend uitstapje naar de steentijd van de website-ontwikkeling: spuuglelijk, een wirwar van foto’s en tekst in verschillende kleuren en lettertypes, onbestaande navigatie en irritante, bewegende figuren. Netjes!