Housesitting in Brussel: deel 1

Wie had dat gedacht? Eén bericht op Brusselblogt en hop, mijn housesitproject was gelanceerd.

De reacties waren positief en talrijker dan verwacht en dus heb ik nu mijn valies gepakt voor zes zomerse weken in Brussel en de Rand. Bye bye lief, bye bye eigen bed, bye bye auto, …  maar hello Brussels!

Eerste halte: Jette, dorp in de stad. Al is het niet de bedoeling om onder de kerktoren te blijven zitten… Ken jij een topbakker, een vriendelijke groenteboer, een gezellige knabbel- en babbelplek, een groene oase,  kortom een niet te missen adresje in Jette? Laat het me weten, want ik test het met plezier uit!

Een verslag hoor je op Fm Brussel of lees je hier.

Melina Verbeeck, Jettenaar voor een week.

Share
 • Tom

  Ik ben benieuwd wat er in Jette te ontdekken valt!

 • Karen

  GC Esseghem met cafe Ter Linden

 • Manu Criel

  Een echte cullinaire aanrader is het frans-Libanees restaurant Cristobald. Volgens mij de beste en meest gezellige Libanees van heel Brussel!CRISTOBALD ligt op de Charles Woestelaan 172

 • De Prest

  Cristobald is een aanrader. Wij wonen vlakbij, maar momenteel zijn we aan het housesitting in Humbeek.

 • De Prest

  De bakker aan dezelfde kant van de straat, iets hogerop, is een aanrader

 • Jotie

  Welkom in Jette! Hier enkele tips:

  Place Cardinal Mercier,zeer gezellig plein dat onlangs volledig gerenoveerd is. In het bijzonder moet je naar de Exselior gaan waar je ‘s avonds af en toe een concertje kan meepikken en super lekkere Mojito’s drinken (aanrader!). Ook het terras van cafe ‘De Welkom’ is een aanrader, zeker als je van het zonnetje wil genieten.

  Hiernaast zijn de parken van Jette en aansluitend het laerbeekbos ook leuk door te wandelen (vijvertjes met eendjes, minigolf, speeltuin,…).

  Tennis in het jeugdpark en afterdrink in de kantine is ook een must-do. Je voelt je er een beetje op vakantie

  En dan nog:

  Zondagsmarkt op het spiegelplein

  Lourdes Grot op de Leopold 1 laan

  Terras van Café central

  Atelier 340 – museum met zeer sympathieke uitbater

  ….

  Succes!

 • rosalie

  Wel euh, als je na 3x Cristobald nog honger hebt of misschien zin in iets anders: Krob Khun (Thai). En aan de andere kant van de Spiegel heb je een superlekkere no nonsense Italiaan voor ‘s middags, L’olivier de Villa Rosa, en nog iets verder, aan het Brusselaarspleintje La Carretta (de vegetarische pizza!) natuurlijk. En ‘t zonnigste terras van Jette is vermoedelijk (?) dat van Café Central, net weer klaar voor de zon na herinrichting van ‘t pleintje. En groene oases – dat is toch geen serieuze vraag hé? Kom ‘boven’ het station buiten en je zit er midden in!

 • melina

  Ik hoor het al. Ik ga met 1 week niet toekomen, hé! Merci voor de vele tips.

 • melina

  Cristobald op de Charles Woestelaan getest en goedgekeurd! Stijlvol en lekker adres.