Mijmeringen van een lapjeskat 9/2012

Mijn huisbaas zei me onlangs dat ik moeilijk doe
Ik veeg mijn voeten niet meer
en loei als een koe

Ik wist bij voorbaat dat het wel niet kon
het platteland in de stad
een schaduw zonder zon

Mes frères et soeurs végétariens me visite de plus en plus
Ils veulent que je suive leurs recettes
Pas de viande, pas de jus

Ils apportent des légumes des toits au grenier
et laissent la boue
sur l’escalier

Hannibal

Share

AboutMichel

Studeerde elektronica en werkte o.m. voor een Italiaanse multinational en de Universiteit Gent. Zoekt het de dag van vandaag in de bibliotheekwereld. Zijn voorkeur op kunstgebied gaat uit naar werken die van metier getuigen en esthetische kwaliteiten bezitten. Zijn literaire interesse richt zich voornamelijk op al dan niet vertaald verhalend proza. Heeft tevens cinefiele trekjes (Europese en Verre Oosten-cinema, documentaire film). Raakt wel eens gepassioneerd door politiek en geschiedenis.

  • Godelieve

    Krachtige tekst.
    Voor velen toepasselijk…