De mobiele fietsenmaker

21 is hij. Met aanstekelijk enthousiasme fietst hij door Brussel  op weg naar klanten met een fiets in panne. In het jongerenmagazine Magazinski vertelt hij:  “Fietsen in het verkeer, ik vind dat tof. En de wind in mijn haren, da’s plezant. En weten dat je vaak sneller bent dan met de auto!” Een jaar geleden kwam Amor Mistiaen op het idee om de eerste mobiele fietsenmaker van het land te worden. Sinds september heeft de jonge snaak zowaar een eigen fietsenwinkel in de Steenstraat. De naam van zijn zaak: Velofixer. Hij droomt ervan om in elke hoofdstad present te zijn met fietsenmakers aan huis. Een Brusselse ondernemer met een bedrijfsbakfiets, het is eens iets anders.

Share

AboutTom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.

  • Thijs

    Onlangs voor de eerste keer de diensten van Velofixer getest. Normaal ga ik altijd naar mijn vaste fietsenmaker, maar dit keer had ik bijzonder weinig tijd, dus maar de velofixer gebeld. Enja, het was een aangename ervaring. Precies op tijd, het juiste advies, kwalitatief materiaal en een correcte afhandeling qua betaling enzo.

    Zeker een aanrader, maar dat ga ik niet al te luid zeggen want sebiets moet hij ook wachtlijsten opstarten zoals de Velodroom destijds. Wie toch liever bij een ‘vaste’ fietsenmaker langsgaat kan ik Van Den Mooter Fietsen aanraden: http://www.mooter.be . Prima service en afspraken maken kan dmv een mailtje te sturen.

    Allez veel fietsgenot!