Een tamme vos

Wie dacht dat vossen altijd schichtige diertjes zijn, heeft het mis. Tijdens een boswandeling op de sportdag van de Vlaamse ambtenaren kwamen mijn collega’s en ik vlak bij metrostation Hermann-Debroux in Oudergem oog in oog te staan met een bijzonder tam exemplaar. Onze vos lag doodgemoedereerd op een haag achter een beek en liet zich gewillig fotograferen. Pas toen een collega haar wandelschoenen begon uit te kloppen, verliet Reynaert zijn geliefkoosde plekje. (Foto: Ruben Janssens)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share

AboutTom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.

  • In Ukkel was er ook een vos die zich weinig zorgen maakte om ons. Je kon de vos regelmatig zien tegenover de Barabar aan het tankstation, niet meteen het meest rustige plekje.

  • van audenhaege

    vossen en vleermuizen zijn beschermde diersoorten hier, en lopen op dinsdag en donderdag rustig rond op loer naar interessante vuilbakken; maar ze vreten alléén die vuilbakken open waar ook iets interessants te vinden valt daar waar kraaien alles openscheuren en er een heel vies boeljte van maken ..

  • Ines

    Er zijn ook vossen in de campus van de VUB naast het treinstation van Etterbeek.