Openbare barbecue in Brussel?

Dezer dagen is het ideaal barbecue-weer. Als je de luxe van een tuin hebt kan je daar perfect een vuurtje stoken, zonder tuin is het bijzonder moeilijk om een plek te vinden in Brussel. Als inwoner van Ukkel kan je mits wat paperassen te regelen wel de gemeentelijke barbecue gebruiken in het Sauvagèrepark. De inwoners van de 18 andere gemeentes moeten alternatieven bedenken. In parken en andere groene ruimtes is het namelijk ten strengste verboden. Géén vuurtjes met vlammen, ook niet op gas.

Ondanks het feit dat het Brussels Gewest een paar jaar terug in veel parken grote pick-nick tafels heeft geplaatst blijft de mogelijkheid om openbaar te barbecuen onbestaand. In andere steden zoals Gent, Leuven en ja zelfs… Aken hebben ze het wel begrepen. Enige optie in Brussel is om een verlengdraad uit te rollen en een grillplaat op elektriciteit aan te sluiten… of in de illegaliteit te duiken en samen te leggen voor een gas-boete.

Meer info hier: http://www.brussel.be/artdet.cfm/6751 of http://be.brussels/dbdmh/preventie/adviezen/barbecues

Share
  • Wij proberen bergen te verzetten AU BORD DE L EAU aan de Jules Detroozbrug in Laken. Prachtig zicht op t kanaal, topwerk van Constantin Meunier. We naderen een publieke bbq onder toezicht, denk aan de broodoven in Parkfarm die ook onder toezicht door de hele buurt gebruikt kan worden.
    Nu 20 juni weer FEEST met SUNSET BBQ zodat ook onze vrienden die de ramadan doen mee kunnen genieten. Vanaf 16 uur al geefplein, marché du gratuit met de onwaarschijnlijke discobar Broederlijk Delen – niet zomaar een discobar – en mobiele keukentjes, we maken de eerste grote picknicktafel die er zal blijven staan zodat we stilletjes aan enekele vaste BBQ-dagen voor de buurt en omstreken voor mekaar kunnen krijgen! Dus wie mee wil trekken aan de publieke bbq, kom naar “un moment donné” pak mee wat je niet meer kan gebruiken, breng dingen mee om op de bbq te leggen en laat je volledig gaan!
    (meer info bij vzw PUBLIC (auborddeleau2@gmail.com)