Naar het park

Ik weet het nog. Ik werk in een torengebouw aan de Kleine Ring. Het is er niet altijd even prettig. Het is zomer en het is heel warm. Over de middag wil ik dan naar buiten. Een collega wil wel mee.

Zomer in het park / Frank Dhooghe

We steken de Kleine Ring over. We zijn op weg naar het Park van Brussel. Onderweg kopen we een belegd broodje. We komen het kantoor van de eerste minister voorbij. Eens in het park ligt de dagelijkse stress achter ons.

In het park is er weinig volk. Er is een kiosk. De kiosk is enkel open als het zonnig weer is. We kopen er een biertje en gaan op een trapje zitten. Boven onze hoofden staat het beeld van een meisje met een schelp. Het lijkt wel dat ze water over onze hoofden giet. Er is ook een grote fontein in de buurt maar ze werkt niet. Boudewijn is dan nog koning. Misschien verklaart dat wel waarom de fontein niet vaak werkt.

In de rubriek Met minder woorden schrijven we teksten in een duidelijke taal. Voor mensen die Nederlands leren en alle anderen. We werken samen met het Huis van het Nederlands en de website Nederlands Oefenen in Brussel (websiteFacebook-pagina).

Share

AboutMichel

Studeerde elektronica en werkte o.m. voor een Italiaanse multinational en de Universiteit Gent. Zoekt het de dag van vandaag in de bibliotheekwereld. Zijn voorkeur op kunstgebied gaat uit naar werken die van metier getuigen en esthetische kwaliteiten bezitten. Zijn literaire interesse richt zich voornamelijk op al dan niet vertaald verhalend proza. Heeft tevens cinefiele trekjes (Europese en Verre Oosten-cinema, documentaire film). Raakt wel eens gepassioneerd door politiek en geschiedenis.