Van 2D naar 3D

Ik fotografeer graag. Ik kom naar Brussel om mijn nieuw fototoestel uit te proberen. Ik neem foto’s van  dingen die niet bewegen. Als je wat zoekt vind je in Brussel een pak mooie huizen. Ik fotografeer dan de gevel van de huizen. Ook de stripmuren vind ik wel geschikt. Muren bewegen niet en ze hebben veel geduld. Ze zijn dankbaar om te leren fotograferen.

 

De koperslagers (Jef Lambeaux)

Onlangs ontdekte ik een parkje aan de Zavel. Rond het parkje staat een rij met zuilen. Ze zijn mooi en verschillen van elkaar. Op elk zuil staat een beeld. Wel vijftig beelden staan er. Het zijn beelden van mannen en ze stellen beroepen voor. In de middeleeuwen had elk beroep zijn gilde. Wie goed was kon toe treden tot de gilde van zijn beroep. Elk beeld dat aan het parkje staat zegt wat over een van de gilden.

Ook beelden bewegen niet.  Als ik nu naar Brussel kom ga ik naar de Zavel en fotografeer de beelden. Niet alle beelden zijn even makkelijk om te fotograferen. Of er is tegenlicht of te weinig licht. Of de bladeren van de bomen zijn in de weg. Binnenkort vallen de bladeren van de bomen. Zo kan ik wat meer van die trotse mannen vastleggen voor het nageslacht. Het is een wat nutteloze bezigheid. Die beelden lopen immers niet weg.

De schilders, goudslagers en glazeniers
(Antoine-Joseph Van Rasbourgh)

De zadel- en wagenmakers (Robert Fabry)

 

In de rubriek Met minder woorden schrijven we teksten in een duidelijke taal. Voor mensen die Nederlands leren en alle anderen. We werken samen met het Huis van het Nederlands en de website Nederlands Oefenen in Brussel (websiteFacebook-pagina).

Share

AboutMichel

Studeerde elektronica en werkte o.m. voor een Italiaanse multinational en de Universiteit Gent. Zoekt het de dag van vandaag in de bibliotheekwereld. Zijn voorkeur op kunstgebied gaat uit naar werken die van metier getuigen en esthetische kwaliteiten bezitten. Zijn literaire interesse richt zich voornamelijk op al dan niet vertaald verhalend proza. Heeft tevens cinefiele trekjes (Europese en Verre Oosten-cinema, documentaire film). Raakt wel eens gepassioneerd door politiek en geschiedenis.