Bezoek aan Muntpunt

 

Vandaag is het zondag. Toch is de bibliotheek aan het Muntplein open.
Aan de ingang stromen ouders met kinderen toe. Er is een evenement aan de gang. Wetenschappers tonen wat hen bezighoudt. Op elke verdieping is wel wat te beleven.

Soms is het wel wat te moeilijk voor kinderen. Iemand legt uit hoe nieuwe geneesmiddelen te maken. Niet van de poes, hoor. Wat verder zie je een menselijk hoofd. Op een scherm met een beeld van het hoofd zie je rechte lijnen. Een chirurg toont hoe hij weet waar te beginnen. De techniek staat voor niets. Alles voor de wetenschap.

Niemand let op de boeken die hier overal staan. De boeken met verhalen spelen voor één keer de tweede viool. Vandaag geen fantasie in de bibliotheek. Moet kunnen.

 

In de rubriek Met minder woorden schrijven we teksten in een duidelijke taal. Voor mensen die Nederlands leren en alle anderen. We werken samen met het Huis van het Nederlands en de website Nederlands Oefenen in Brussel (websiteFacebook-pagina).

 

Share

AboutMichel

Studeerde elektronica en werkte o.m. voor een Italiaanse multinational en de Universiteit Gent. Zoekt het de dag van vandaag in de bibliotheekwereld. Zijn voorkeur op kunstgebied gaat uit naar werken die van metier getuigen en esthetische kwaliteiten bezitten. Zijn literaire interesse richt zich voornamelijk op al dan niet vertaald verhalend proza. Heeft tevens cinefiele trekjes (Europese en Verre Oosten-cinema, documentaire film). Raakt wel eens gepassioneerd door politiek en geschiedenis.