Blog.bxl: This is Belgium

De Brusselse blogosfeer is als een huis met vele kamers. In de rubriek blog.bxl wandelen we door de verschillende vertrekken. Vandaag werpen we een blik op een Engelstalige blog met foto’s en gedachten van Anni Snoecx: This is Belgium.

“Photographs and thoughts” is de ondertitel van What is Belgium? Anni Snoecx maakt graag foto’s en formuleert er haar bedenkingen bij. Uit haar blog blijkt een passie voor Brussel en een oprechte interesse in de mensen die er wonen. Ze is vooral gefascineerd door de chaotische diversiteit, de multiculturele sfeer, de vele fotogenieke plekjes, de verrassende taferelen, het onvoorspelbare element en de onverwachte ontmoeting. In Brussel ontmoet ze de hele wereld, en die impressies deelt ze via haar blog. In de zomer had ze oog voor bomen in de stad, jongeren die op de trap zitten te eten of te gsm’en, een aardbeienkraampje en het leven op en rond Flagey.

Anni is een hele poos geleden in Brussel blijven hangen nadat ze, na haar studie in Leuven, er nog een jaartje had bijgedaan aan de VUB. Ze heeft een Amerikaanse man en is de mama van drie zonen, die haar grootste en eerlijkste critici zijn.

En waarom een Engelstalige blog? Vanwege haar man, maar ook om andere redenen. Stiekem hoopt ze dat ze een “bypass” kan creëren rond de communautaire spanningen waarvoor ze allergisch is. Bovendien koestert ze de ambitie om de ene taalgemeenschap de andere te helpen herontdekken. So far so good! Haar blog wordt ook in het buitenland gretig gevolgd. De Verenigde Staten, waar ze een tijd gewoond heeft, voert de lijst aan, zelfs nog voor België.

This in Belgium heeft een eigen Facebook-pagina met momenteel 720 fans.

Share

AboutTom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.