Categorieën
Duurzaamheid Shopping

De bloemetjes binnen en buiten zetten met Botawall

Een tip voor wie een zwak heeft voor kamerplanten en op zoek is naar de passende interieurartikelen. Botawall is een stijlvolle en charmante pop-upwinkel bij het Jourdanplein.

“Think outside the plant pot,” staat er op een met de hand geschreven brief in de winkel. Botawall herinnert je eraan dat je je muren en het plafond van je appartement kunt gebruiken om meer groen in huis te halen. Decoratie hoeft niet altijd een fotolijst of een poster te zijn, maar kan ook een sierlijke plantenstaander of -hanger in staal zijn. Er zijn ook constructies voor klimplanten aan de gevel. De productie gebeurt in een atelier in Anderlecht.

Bloempotten in jute behoren ook tot het uitgelezen gamma, net als tafellakens en kussenslopen die gekleurd zijn met natuurverf op basis van plantaardige ingrediënten.

De in Bangladesh geboren Nasima Amin opende vorig jaar een webwinkel in plantenaccessoires. “Groen in huis geeft mij rust en een thuisgevoel. Ik ben ook graag creatief bezig met design en interieur”, zei ze aan Bruzz.

De pop-upwinkel van Botawall in L’Auberge Espagnole (Waversesteenweg 331, 1040 Etterbeek) is nog open tot 25 april, van dinsdag tot zaterdag, van 11 tot 19 uur.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.