Koop speculaas en gelei voor Kom op tegen Kanker

Op zoek naar een origineel kerstcadeautje of naar een lekkere verwennerij voor jezelf of je naasten in deze onzekere tijden? Collega’s van het Departement Landbouw en Visserij verkopen artisanale Hasseltse speculaas en gelei voor het goede doel. Wees er snel bij!

Elk jaar, net voor Kerstmis, kijken we reikhalzend uit naar Frieda’s geleiverkoop. Zij verwerkt kweeperen, appelen en rode vruchten uit eigen tuin (en gulle giften) tot heerlijke gelei. Puur, gemengd of met een exotisch aroma van mango of vijg. Met de feestdagen in zicht, een delicatesse bij een stukje kaas, paté of gewoon op een toastje. Je hebt de keuze uit twee maten (grote pot van 340 ml of twee kleine potjes) en verschillende smaken: kweepeer, kweepeer-vijg, appel-mango, appel-rode vruchten.

Hasseltse speculaas is een erkend streekproduct. De Hasseltse ’spek-lââs’ is vrij dik; men spreekt dan ook over een ‘homp’. Dat beïnvloedt zijn smaak: de Hasseltse speculaas is minder gekruid dan andere varianten. Ook de structuur is anders. Onder de krokante korst schuilt malse speculaas. Onze leverancier is Bakkersdochter uit Hasselt, de bakkerij van Jacques Vanderstraeten en dochter Heleen, die de speculaas op traditionele wijze en volledig met de hand vervaardigen.

De opbrengst van het initiatief gaat volledig naar het goede doel:  drie Agrorun-teams doen op zondag 20 maart 2022 in Genk mee aan de 100km-run voor Kom op tegen Kanker en zamelen daarvoor geld in.

Praktisch

  • Je betaalt 8 euro voor een grote pot of voor twee kleine potjes gelei, of voor 250 gram ambachtelijke Hasseltse speculaas.
  • De verkoop vindt volledig coronaproof plaats in de webshop van Agrorun op Crowdselling. Je betaalt via Payconiq of met je kredietkaart.
  • We bieden geen verzending aan, maar wel afhaling vanaf dinsdag 14 december in het Ellipsgebouw in Brussel of in een van de andere kantoren van de Vlaamse overheid, in Brugge, Gent, Antwerpen, Leuven en Hasselt. We nemen nog contact met je op voor de praktische regeling.
Share

AboutTom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.