Gevelkunst Take Two

Gevelkunst

Onlangs signaleerde ik reeds dat Bonom actief was geweest op een stelling aan de Kolonienstraat. Deze week deed hij er nog een krachttoer bij, op een stelling aan de Keizerinlaan, recht over de ingang van de Sint Michiels en Sint Goedele Kathedraal. Zo hebben de toeristen nog een extra attractie te fotograferen. Net zoals ik.

Share
 • Je vraagt je toch af hoe hij dat doet. De materiële uitvoering van zo’n werk dus. Hij doet het blijkbaar ook ongezien. Midden in de nacht? Ik zou hem wel eens in actie willen zien.

 • Het moet inderdaad ‘s avonds of ‘s nachts gebeuren. Maandagmiddag passeerde ik daar rond 16 uur, en toen was er nog niks. Dinsdagochtend was het ineens daar…

 • stef

  Hey

  Knap en leuk. Is er een site waar je ziet welke plannen er zijn voor renovatiewerken. Hoe gaat de site rond de financietoren eruit zien? Die twee woonblokken aan de Adolphe Max,Gebouw aan het muntplein,… Bestaat er daar een site van??
  thx
  ciao

 • Pingback: stuff on walls. « stuff on walls()

 • Frank, event iets rechtzetten:
  het gaat hier om het werk van BONOM en LORK ! πŸ˜‰

 • jean

  Geniaal !

 • Karl

  Ik vind dit super.
  Ik hoop dat ze nog lang actief blijven
  Dit is een meerwaarde voor brussel!

 • het is de taak van brusselblogt me dunkt
  om dit dik op de voet te volgen
  wie?
  wat?
  waar?
  en HOE?
  frank: we hebben geduld

 • sep

  echt super!
  kwam er gisteren langs. indrukwekkend…

 • dit is heel straf…
  aan de zwijgzaamheid van frank veronderstel ik,
  dat hij momenteel camera’s aan het plaatsen is aan alle gevelwerkstellingen in het brusselse…
  een gokje waar hij de volgende keer toeslaat?

  paleizenplein

 • Karl

  Ik ben er onlangs lansgelopen, wat verder vond ik in grote houtskool de naam BONOM op de muur geschreven.
  ik ging er dus van uit dat het ook dit was dat hij gebruikte voor de tekening.

  Uiteindelijk heb ik opgemerkt dat het toch met spuitbussen is gemaakt.
  De reden dat niemand hem gezien heeft komt omdat hijvan binnenuitheeft gewerkt.
  Hierdoor staat het jaartal in spiegelschrift

  Daarom kon hij zeer rustigtewerk gaan, zonder dat iemand hem of hen gezien heeft.

  Super, ik blijf erbij

 • @ Arnoudt: mijn zwijgzaamheid kan worden verklaard door de week verlof waar ik nu van geniet πŸ˜‰

  Afgezien daarvan had ik tot nu geluk dat BONOM en zijn maats toesloegen op plaatsen waar ik bijna dagelijks langskom. Volgende keer doen ze dat misschien op een plek waar ik speciaal een ommetje voor moet maken.
  Vandaar een oproep: ziet iemand iets gelijkaardigs op een andere gevelstelling, signaleer het hier en/of zend een foto aan brusselblogt: brusselblogtfoto@gmail.com

 • Brusselnieuws besteedt nu ook aandacht aan het fenomeen BONOM :
  http://www.brusselnieuws.be/site/rubrieken/1091100512/page.htm?newsID=1181740129

  Intussen gaat de zoektocht naar Bonom verder. Enkele bloggers hebben het plan opgevat om ’s nachts op Brusselse bouwwerven met de camera in de hand de wacht te houden, in de hoop de kunstenaar op heterdaad te betrappen bij zijn volgende stunt.

  Iemand een idee over welke bloggers het hier gaat? πŸ˜‰

 • Dedju, dat ik nu juist even ben gaan slapen πŸ˜‰

 • @lieve: The world is a small place, het is mijn foto πŸ™‚

 • Pingback: Daar is Bonom weer… at BrusselBlogt()