zeg het niet te gauw

De tramsporen aan het Flageyplein op lijn 81 richting Montgomery waren deze avond geblokkeerd omwille van een wagen die op het Flageyplein zichzelf had vastgereden in een put op de tramsporen.
De vrouwelijke bestuurder reed voorbij de wegversperring de tramsporen op, terwijl ze niet doorhad dat de weg wat verder opengebroken was.

Meer foto’s op bruno.fm

Share
 • Bewust een provocerende titel, allicht.
  De vraag die erachter zit: doen vrouwen meer stommiteiten in het verkeer? Ik denk het niet.
  In elk geval: “mannen kennen een hogere sterfte te wijten aan verkeersongevallen” dat zegt niet ik, maar http://statbel.fgov.be/figures/d364_nl.asp
  Allicht rijden er ook meer mannen dan vrouwen met de wagen, maar ik maak me sterk dat vrouwen voorzichtiger rijden dan mannen.
  Dus, Bruno, hierbij een oproep om je titel aan te passen!
  (of was deze post precies bedoeld om me/ons uit de tent te lokken?)

 • Thijs

  En dit op de vooravond van vrouwendag! Foei. 😉

 • Met spijt in het hart moet ik zeggen dat mijn persoonlijk assistent a.b. voor de titel en de post gezorgd heeft.
  Ik pleit volledig onschuldig. ‘k Heb alle vertrouwen in de rijkunst van vrouwen.
  Trouwens, assistent a.b. zegt wel degelijk “zeg niet te gauw, het is weer een vrouw”, als we die titel ontleden dan zegt hij:
  1. zeg niet te gauw.
  2. het is weer een vrouw.
  Kortom: vrouwvriendelijk.
  De spreekwoordelijke interpretatie laat ik volledig aan Tineke en Thijs over. Uiteraard, dat spreek voor zich.
  Niet?

 • Letterlijk is dat inderdaad vrouwvriendelijk. Maar laat ons een kat een kat noemen: wanneer mannen tegen elkaar zeggen “Zeg niet te gauw…” bedoelen ze het juist wel te zeggen. De reactie van Tineke en Thijs lijkt me dan ook volstrekt gerechtvaardigd.

 • Wouter Vangelwe

  Mijn vrouw haalt ze er zo uit, die vrouwen aan het stuur (onwrikbaar vastgekleefd aan het middenvak, plotse acceleraties gevolgd door een onverklaarbaar dichtslaan van alle remmen, de neus gekleefd aan het stuur, liefst met de GSM aan het oor….) . Ik kan er haar maar niet van overtuigen dat zoiets van seksisme getuigt. Ze blijft erbij dat het een objectieve vaststelling is. Behalve zijzelf en een handvol uitzonderingen beschouwt zij 90% van de vrouwen op vier wielen als een gevaar op de openbare weg. En ik moet ootmoedig bekennen dat ze, inderdaad, hand-op-het-hart, ‘n veel betere chauffeur is dan ondergetekende- “Tu conduis commen une femme”, hoorde ik vaker dan me lief is. Intussen krijgt zij (altijd!) de autosleutels als we samen op pad gaan.
  Vreemd, maar ze is zeker niet de enige van het betere geslacht dat er deze mening op na houdt…

 • … de enige die… natuurlijk -shame on me!-

 • Johnnyboy

  …”(onwrikbaar vastgekleefd aan het middenvak, plotse acceleraties gevolgd door een onverklaarbaar dichtslaan van alle remmen, de neus gekleefd aan het stuur, liefst met de GSM aan het oor….)”… zou ook op onze zwarte medemensen kunnen slaan 🙂

  of mag ik dat niet zeggen?

 • Steve

  “of mag ik dat niet zeggen?”

  Je mag dat wel zeggen, maar weet dat die opmerking je niet een bijzonder intelligente indruk geeft. Het is een even grote en belachelijke veralgemening als over de vrouw, punt.

 • Johnnyboy

  Ok Steve. Nog veel plezier met uw gevoel voor humor…

 • Johnnyboy

  Als ik nu zou stellen dat mijn Congolese buren beter kunnen dansen is dat voor politiek correcte rakkers zoals jij vast geen domme en belachelijke veralgemening?

 • Steve

  Nee, want dan heb je het over specifieke mensen, niet over een hele groep mensen die alleen hun huidskleur gemeen hebben. Volgens mij moet je nog eens opzoeken wat ‘veralgemening’ betekent. En het is ook geen leuke discussiestijl om direct met termen als ‘politiek correcte rakker’ te gooien, weet je.

 • Hey. De titel is aangepast! Bedankt, Bruno of zijn persoonlijke assitent! (dat die persoonlijke assistent geen vrouw is, pleit dat niet in zijn voodeel? 😉 )

 • De meeste bleke mensen kunnen niet dansen, noch snel lopen. Vrouwen kunnen geen kaartlezen, mannen vragen nooit de weg. Blonde mensen zijn dom.
  Soms is het een waarheid en moet je er geen doekjes om winden, soms is het om te lachen.
  Het is alleen spijtig dat alle fatsoenridders lange tenen hebben!

  Met excuses aan de vrouwelijke fatsoenridders voor het gebrek aan vrouwelijk equivalent voor dit woord 😉

 • Wouter

  Toch wil ik het nog even opnemen voor Johnnyboy : zijn vaststelling zou wel eens kunnen kloppen en is generzijds gebaseerd op welke vorm van racisme ook. Uit zeer goede bron weet ik nl. dat nogal wat rijbewijzen eerst in Afrika “gekocht” worden ( en in Kongo zeggen mijn bronnen is dat meer dan 90% waarvan een groot gedeelte ook nog eens carrément vals is)en dan in België worden omgewisseld tot een traditioneel, belgische rijbewijzen. Mijn bron: iemand die binnen een gemeentelijke dienst precies hiervoor instaat : de “omzetting” van rijbewijzen wordt in internationale, bilaterale akkoorden geregeld… . Kortom heel wat afrikaanse medeburgers hebben nooit een rij-examen afgelegd noch theoretisch nocg praktisch…

 • johnnyboy

  @Wouter: Veel, zoniet alles wordt duidelijk op die manier. Thnx