o heer
geef ons heden ons zondags plezier terug !
Wat roert er in het deeg van de bakkerijen tegenwoordig ?
Overal waar je komt vind je enkel opgezette, gekartonneerde versies van croissants, koffiekoeken of pistolets. Alsof ze opgespoten zijn, gefixeerd met een glanzend stijfmiddel. Alsof ze enkel bedoeld zijn om tentoongesteld te worden. Met glazuur om de tand des tijds te doorstaan. Nog net niet op sterk water.
Na één hap begint heel mijn systeem tegen te pruttelen, weigert het dienst.
Vijf bakkers in mijn nabije omgeving en geen één haalt de standaardnorm. Qua croissantnorm bedoel ik dan die ovenverse croissants die je in Frankrijk overal vind in de cafeetjes.
Het lijkt wel alsof een banale Delhaize beter brood of croissants lijkt af te leveren dan die vijf.
Help mij uit de nood. Waar vinden die geheime bijeenkomsten
plaats waar die echte gouden geneugtes worden verhandeld ?
(Naast Vatel dan op Jourdan, een aanrader, net iets te ver voor een zondagse ochtendwandeling echter.)