Categorieën
Brussel Actua

Schaarbeek-Vorming wordt ‘tweede Heizelvlakte’

De NMBS tast de markt af om haar spoorwegterrein aan Schaarbeek-Vorming te gelde te maken; de voorstellen stromen binnen. Maar het Brussels Gewest houdt de sleutel in handen. Voor minister Guy Vanhengel (Open VLD) is een nieuw voetbalstadion op de site ontzettend belangrijk. Lees meer op brusselnieuws.be …

Meer nieuws uit Brussel:

  • Vlaams-Marokkaans Huis krijgt een thuis Voor een bezoek aan Daarkom is het zondag op de Dag van de Architectuur nog ietwat te vroeg. De Antwerpse interieurarchitect Karim Osmani ontvouwt wel al zijn plannen voor het toekomstige Vlaams-Marokkaans Culturenhuis op de Wolvengracht, en dat bij de Vlaams-Nederlandse buren.
  • Regering spoort vervuilde grond via premies op De grond van bijna 15.000 eigenaars en ondernemers in Brussel is mogelijk vervuild. Brussels minister van Milieu Evelyne Huytebroeck (Ecolo) heeft daarom beslist om deze mensen hiervan per brief op de hoogte te stellen en biedt hen een premie aan om een bodemstudie te verrichten.
  • Straatkatten krijgen onderdak in kattendorp De bewoners van het geriatrisch centrum Scheutbos gaan meer­maals per week op bezoek bij hun buren: enkele straatkatten die van de vzw Chats Libres onderdak hebben gekregen in een soort kattendorpje.
Share