Categorieën

Wie is wie?

De redacteurs van BrusselBlogt op een rijtje. Klik op de naam om hun artikels te lezen.

Belinda Cloet
Ruilde pas in 2010 Gent in voor het grotere en diversere Brussel. Stelde bij haar aankomst in Brussel vast dat ze maar bitter weinig over de stad wist en volgde daarom een opleiding tot gids Brussel. Dagelijks bestijgt ze haar stalen ros en absorbeert hierbij zoveel mogelijk fragmenten van deze kleurrijke biotoop.

Bruno Op de Beek
Bekend van radio en tv Bruzz. Woont in Anderlecht.

Hans Van de Water
Woont niet in Brussel, is er ook niet geboren, maar komt er wel dagelijks als pendelaar. Dan klimt hij ’s morgens de Kunstberg op tot aan de Naamse Poort en laat hij z’n verbeelding prikkelen. Werkt als communicatieverantwoordelijke in de ontwikkelingssamenwerking. http://motiveerdeverbeelding.blogspot.com.

Jill Marchant
Dichter-woordkunstenaar. Dertiger. Reisde al van kleins af aan mee met haar vader naar de grote hoofdstad om verse basilicum te halen achter de Vismarkt, vlees aan de Abattoir, champignons bij Champigros, garnalen bij Mer du Nord en leerde zo de stad en de binnenwegjes kennen. De puzzel viel voor haar in elkaar toen ze vanboven op Parking 58 het zicht zag en toen snapte ze het: “Deze stad is ongelooflijk. Ik wil schrijven over alles wat ik zie.” Hoe ze bij BrusselBlogt terechtkwam, als “een flamingo tussen vreemde vogels” vertelt ze in deze bijdrage.  Ze heeft haar eigen blog: www.verhaalgemaak.wordpress.com.

Jochem Oomen
Is in het dagelijks leven leerkracht in basisschool Sint-Joost-aan-Zee, in zijn vrije tijd Brusselse blogger. Volgt de Latijns-Amerikaanse scene van Brussel in de serie “Mis calles de Bruselas”.

Kobe Lootens
Jonge architect, woonachtig in Molenbeek, en uit pure goesting van Gent naar Brussel uitgeweken. Woont hier nu zes jaar, en eigenlijk is elke dag opnieuw een ontdekking voor hem. Dit in tegenstelling tot Gent, beeldig mooi en met veel belevenissen ook, maar tegelijkertijd een stad waar Kobe na 7 jaar het gevoel had nauwelijks nog iets te ontdekken. Kobe heeft met Brussel een haat-liefdeverhouding. Liefde, vanwege die vele ontdekkingen net – in de vele culturen in de hoofdstad, de bizarre beelden, de tegenstellingen, de verborgen pareltjes van architectuur. Haat, vanwege een frustratie dat “zoveel in de stad hier beter zou kunnen”- beter georganiseerd, efficiënter, eigentijdser op een zekere manier. Maar de frustratie geeft natuurlijk ook zin om zich actief in te zetten, en op zijn manier te trachten dat manke lopen van de stad vlotter te trekken.

Leen Gyselinck
Stond jarenlang mee in voor de wekelijkse fotoselectie. Woont in de Vlaamse rand.

Len Buggenhout
Freelance journalist van beroep, bio-ingenieur van opleiding. Opgegroeid in de Vlaamse rand, maar woont sinds 2012 in Schaarbeek. Hij houdt van boeken, muziek, reizen en schrijven. Lees meer op bxlen.wordpress.com.

Malte Woydt
In Schaarbeek wonende, langzaam verbelgende, Duitse allochtoon. Was in 1994 op bezoek in Brussel en wilde van het Atomium terug naar het centrum. Stapte in tram 23 richting “Noord” en dook plots een tunnel in die zijn stadsplattegrond niet voorzag. Eens de tunnel uit reed die spooktram wijk na wijk verder door buurten met mooie herenhuizen van rond 1900. Is dan maar afgestapt en ontdekte dat er duizenden van zijn, het moest mooi zijn om in zo’n stad te wonen! In 1996 was hij klaar met studies en verhuisde naar Brussel. Begonnen Frans en later Nederlands te leren, stad en land te bestuderen, ondertussen zelfstandig als stadsgids en docent Belgische politiek (www.woydt.be). Actief bij www.demoscha.be.

Michel Zeghers
Heeft een boontje voor Brussel, pendelde jaren lang om er te gaan werken en komt er, ook nu nog, graag terug. Heeft een zwak voor boeken, muziek en een eenvoudige keuken. Hij vindt multiculturaliteit, zeker in steden, onvermijdelijk en verrijkend. Dat verschillen zichtbaar en soms uitvergroot worden is er een consequentie van. Als ze inspiratie opleveren is het mooi meegenomen. Hij begon bij BrusselBlogt onder de schuilnaam Hannibal met een rubriek Mijmeringen van een lapjeskat. In de rubriek Je me souviens vind je herinneringen aan Brussel, al dan niet vertaald uit het Frans. Momenteel zijn zijn bijdragen aan de blog voornamelijk te vinden in de thematische rubrieken Kunst, Architectuur en Muziek. Maandelijks maakt hij een fotoselectie van foto’s uit de Flickr-pool van BrusselBlogt en foto’s met Instagramtag #brusselinbeeld.

Mike Reys
In Brussel gearriveerd in 1992, op 18-jarige leeftijd als student wiskunde aan de VUB, en met uitzondering van een korte periode hier niet meer weggegaan. Sport en fotografie zijn zijn belangrijkste hobby’s, maar eens goed tafelen met een goed glas wijn is ook belangrijk. Kennissenkring is vooral niet-Belgisch, wat hem geregeld een inzicht geeft hoe de buitenstaander zich verwondert over Brussel in al zijn aspecten. Is werkzaam in de IT-sector, maar is blij dat hij al lang niet meer met code maar met mensen in aanraking komt.

Nathalie Wolfs
Rasechte Leeuw. Verliet het verre Limburg om in het exotische Brussel haar dromen waar te maken. Gepassioneerd door online communicatie, design, reizen en fotografie. Heeft dagelijks behoefte aan orde, cappuccino’s, roddelmagazines en lange wandelingen met haar hond. Volg haar avonturen via Design In Belgium.

Nico Deblauwe
Bijna 30. Jonge vader. Blijven hangen in Brussel na studies. Ambtenaar. Gewoond in Etterbeek, Aalborg (DK), Oudergem, Etterbeek, München (DE), Schaarbeek en nu Sint-Joost-ten-Node. Levensgenieter (naar eigen gevoel), beetje workaholic (volgens anderen) – maar daaraan wordt gewerkt! Bierliefhebber, amateur-kok. Totaal a-muzikaal. Believer van het goede in de mens en/of maatschappij. Check www.deblauwe.be als je meer wenst te weten…

Pascal Vandelanoitte
De zee ingeruild voor Brussel, inwijkeling van voor de eeuwwisseling. Konden we Brussel maar aan de zee leggen! Beroepsmatig bezig met het ondersteunen van de Schone Kunsten; daarnaast eclectisch kunstenminnaar, kieskeurig cinefiel, verwoed fietser. Woont bij de basiliek en geniet dagelijks van een wijds zicht op het centrum.

Patrick Vanhoucke
Brusselaar met een Antwerps accent • filmliefhebber • fervent twitteraarforty-something • woont sinds medio 2001 in het Brussels gewest, tot eind 2013 in Laken, momenteel in Sint-Jans-Molenbeek • verantwoordelijke Digitale Bibliotheek bij het Streekgericht Bibliotheekbeleid van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) • lid van de redactieraad van het tijdschrift META voor bibliotheek & archief • secretaris van Familiekunde Brussel, de Brusselse afdeling van Familiekunde Vlaanderen • staat op BrusselBlogt.be mee in voor de wekelijkse fotoselectie.

Peter Forret
Oprichter van BrusselBlogt.

Piet Bataillie
Getogen in de Brusselse rand (Zaventem), maar komt sinds zijn 12e veel in Brussel, eerst naar school (Sint-Jan Berchmans en KU Brussel), daarna voornamelijk voor culturele activiteiten (AB, Botanique, Flagey, Bozar, KVS, Nova, Bifff) en sociale activiteiten (lees : café- en restaurantbezoek). Woont nu ook in Brussel centrum. Professioneel bezig met informatica, daarnaast voornamelijk interesse in film, muziek, toneel, architectuur, kunst en levenskunst.

Thijs Snauwaert
Ontwierp het BrusselBlogt-logo en de nieuwe huisstijl. Woont in Brussel Centrum.

Thomas Van Waeyenberge
Geboren en getogen in Brussel, vader van 3 jonge kinderen, en actief in institutionele relaties op wereldvlak. Kosmopoliet die toch graag thuis komt in Brussel: “One’s destination is never a place, but a new way of seeing things.” – Henry Miller. Interesse in fotografie, architectuur, urbanisatie en duurzame ontwikkeling. Contact: www.wacondah.com of vw.thomas@gmail.com. Foto’s op www.flickr.com/wacondah. Located at Schuman 6 – with an attitude.

Tineke Van Engeland
Heeft twee jaar lang meegewerkt aan de wekelijkse fotoselectie, heeft daarna BrusselBlogt zo’n beetje gecoördineerd, maar  heeft haar engagement op een lager pitje gezet, omdat ze een kindje verwacht/kreeg. 35 jaar. Geboren en getogen in Schaarbeek, maar heeft gestudeerd in Gent. Woont met haar vriendin in het centrum van Brussel, tussen Beurs, Brouckère en Muntplein. Is actief bij Transitie Brussel. Werkt rond duurzame consumptie. Schrijft graag over duurzaamheid, winkels, lijstjes, het Anspach Center, holebi’s, fotografie,… Heeft een eigen site met blog, fotoblog en fotogalerij: www.fototineke.be.

Tom Van Bogaert
Nieuwe Brusselaar (sinds eind 2007) met een passie voor taal en cultuur. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en werkt daarnaast als freelancejournalist. Leest graag en frequenteert concertzalen, theaters en musea, volgt de actualiteit op de voet, houdt van eten en drinken, loopt marathons en fietst door de stad. Woont in Vorst.

Willemjan Vandenplas
Geboren (°86) en getogen in de rand van Brussel, maar zijn sociaal leven speelt zich voornamelijk af in Brussel zelf. Vanaf het middelbaar tot nu heeft hij veel gereisd, maar Brussel was altijd zijn veilig nest, zelfs al was dat altijd maar tijdelijk. De laatste drie jaar is hij met zijn hoofd, fysiek en mentaal, wel heel ver weg geweest, namelijk São Paulo, vandaar dat hij met deze blog zich weer wil integreren in het Brusselse stadsleven. Zeker nu dat Brussel weer eens definitief begint aan te voelen. Persoonlijke blog: www.willemjanvandenplasphotography.com.

William Deraedt
Houdt van de rommel en de chaos en de duizend talen in mistige cafés en natte straten. En van de cinema, boeken, theater, de historie en de ambiance. Een gepassioneerde flaneur – achter iedere hoek een ander dorp in de stad en altijd en overal poëzie. Brussel is een vuil crabuulleke : ge wrikt ze niet open zonder uw vingers te besmeuren, maar de beloning is riant. This is my place, al welhaast tien jaar. Schrijft niet alleen voor BrusselBlogt, maar pent ook zijn bxblog vol: Het Rijk der Zinnekes.

Wil je een aanpassing op deze site of jouw naam er ook bij? Mail ons!

Share