‘t Is Foor aan ‘t Zuid

Foire du Midi / Zuidfoor '08Voor diegenen die het nog niet hadden opgemerkt, de Zuidfoor is vorig weekend van start gegaan. Wegens trip naar het buitenland heb ik de opening niet kunnen meemaken, maar ik ben gisterenavond eens de sfeer gaan opsnuiven en de toestellen gaan “scouten” waar mijn vriendin mij weer zal op forceren. Het hoeft geen Olympisch jaar te zijn voor die foormensen om “Altius, Citius, Fortius” op te nemen in hun doelstellingen. Tientallen meter in de hoogte, enkele keren de zwaartekracht… ‘t kan niet op!
Foire du Midi / Zuidfoor '08 Maar ook voor wie zich niet zo makkelijk voelt bij al dat geweld, is er natuurlijk de mogelijkheid om zich te vermaken bij de eendjes, spook- en spiegelhuizen, schietkramen en allerhande eet- en drankkramen.
En het begin er naar uit te zien dat het weer wel eens voor een tijdje zou kunnen meezitten, laat ons alvast hopen!

Share
 • Stijn

  Ieder jaar gaan we samen met vrienden minstens één keer naar de kermis. Niet zozeer voor de marteltuigen die er staan, maar eerder om in onze eigen “La Grande Bouffe” te mogen spelen.
  De kermis brengt bij ons altijd de bourgondiër boven: smoutebollen, frieten, moules parquées, escargots, pomme d’amour, … Alles gaat er, met een beetje hulp van maagtabletten, in één beweging in.
  Tot “the morning after”…

 • pogonus

  Ondanks de parkeerellende en het nachtlawaai waar dit vijfweekse festijn mij (als buurtbewoner) ieder jaar mee opzadelt, blijft dit toch een sfeermaker van formaat. Alleen vroeg ik mij af waarom het nieuwe reuzenrad van vorig jaar (met gesloten kabientjes, waaronder een VIP-bar) niet meer van de partij is. Jullie weten er ongetwijfeld meer over… (?)

 • Waren er niet ‘complicaties’ opgetreden met een attractie vorig jaar?

 • Bru

  Het was de bedoeling dat het reuzenrad met de gesloten cabines dit jaar terugkwam, maar de eigenaar was gehospitaliseerd en kon het niet meer tijdig demonteren (het staat momenteel ergens in Duitsland)en naar Brussel transporteren. Dus kwam het oude vertrouwde rad terug naar de Zuidfoor (dat hij nu leent van z’n broer).

  Ik vind dat oubollige reuzenrad trouwens veel leuker: open cabines, kleurrijk, originerler gewoon.

 • Gisteren ook eens tot aan de Zuidfoor geweest. De sfeer was aangenaam en er was een gezellige drukte. Ik vond het tof dat je op deze foor ook nog eens oude attracties tegenkomt! Een doodgewone glijbaan met jutezakken… Ik herinner me nog dat ik als kind niet liever deed! 🙂

 • Jemenfish

  Wel, dat vond ik dus ook. De sfeer was er ongelofelijk gezellig, ben er tot nu toe jammer genoeg maar 1 keertje kunnen raken en niet erg lang. Ook zo een lekker oud lunapark met kitsch prijzen en een krakende vloer vond ik nog eens tof.

  De link in de originele post doet het niet meer maar ook de website foiredumidi.be is puik gedaan.