Over patati en patata

PatatiPatati patata zet Nederlands-, Frans- en anderstaligen aan het babbelen. Op het werk, tijdens het sporten, op café… Kortom, zonder tijdsinvestering collega’s en vrienden helpen hun Nederlands te verbeteren, vriendenkringen uitbreiden of talen oefenen.

Elkaar treffen kan via www.patati.be. Duik in de databank en vind personen met dezelfde interesses, maar met een andere moedertaal. Wie nog op zoek is naar een drummer voor zijn band, een extra speler voor de voetbalploeg, of iemand om een pint mee te gaan drinken, kan zich registreren en op zoek gaan naar de juiste match.

Om de twee weken spreken de patati’s op donderdagavond om acht uur af in café Monk in de Sint-Katelijnestraat. Spring dan gerust eens binnen. De volgende patati @ monk is op 19 november.

Een initiatief van het Huis van het Nederlands.

Misschien tot dan…
Lauriane

Share
 • Thijs

  Tof initiatief! ‘k vraag me eigenlijk af of er ook géén dergelijk programma loopt om het omgekeerde te doen. M’n Frans is namelijk nog niet goed genoeg en graag had ik op een informele manier bijgeleerd.
  Ik heb trouwens de indruk dat er héél wat initiatieven zijn om Nederlands te leren (gericht op anderstaligen), maar programma’s die Nederlandstaligen aanmoedigen om Frans te oefenen zijn bij mijn weten onbestaand. Iemand suggesties?

 • Lauriane

  Hey Thijs,

  Met patati kan dat. Je registreert je op patati.be en zoekt daar in de database iemand die Franstalig is en Nederlands wil leren en die persoon wordt dan jouw “patati” met wie jij ook je Frans kan oefenen. Win win 😉

  Ook voor andere talen kan je op de site terecht. Spaans, Chinees, Duits, Arabisch, Italiaans, Engels… De keuze is echt wel breed.

  Patati@monk verloopt wel in het Nederlands.

  Wat ook bestaat in Brussel, zijn conversatietafels Frans.
  Ik weet wel niet juist waar en wanneer die georganiseerd worden…

  Voor meer vragen, kan je altijd mailen naar info@patati.be

  groetjes,
  Lauriane

 • Tom VB

  Ik heb enkele maanden geleden een profiel aangemaakt op PatatiPatata, omdat het me een leuk initiatief leek. Net zoals Thijs wou ik op een informele manier mijn Frans bijspijkeren en mensen uit de buurt leren kennen. Ik heb een paar e-mails uitgewisseld, en met één meisje heb ik afgesproken in café Belga. Een blind date, waarbij ik haar herkende aan de krant die ze las. Ze was Franstalig, maar sprak heel goed Nederlands. Best aangenaam, maar het is bij één Patati Patata-afspraak gebleven. Spijtig, maar ik heb me weer op andere dingen gestort en er gewoon niet meer aan gedacht.