Categorieën
Brussel Actua

“Te weinig geld voor sport in Brussel”

Vlaams Minister van Sport Bert Anciaux (Spirit) besteedt te weinig geld aan sportieve doeleinden in Vlaanderen en Brussel. Dat zegt Brussels minister Guy Vanhengel (VLD). Ook de Franstalige Gemeenschap doet te weinig inspanningen voor de sport. Lees en luister meer op brusselnieuws.be …

Meer nieuws uit Brussel:

  • Manneken Pis krijgt dressingroom De zaal van Manneken Pis in het museum van de stad is in een nieuw kleedje gestopt, of kostuumpje in dit geval. Ruim zevenhonderd kostuumpjes van het ketje worden er nu afwisselend tentoongesteld. Welkom in de nieuwe dressingroom van Manneken Pis.
  • Afval-welkomstpakket voor nieuwkomers Nieuwe inwoners van het Brusselse Gewest worden binnenkort door hun gemeente in de watten gelegd met een welkomstpakket over afval. Zo wil staatssecretaris voor Openbare Reinheid Emir Kir (PS) de nieuwkomers aanzetten te sorteren.
  • Man en vrouw niet gelijk op Brusselse arbeidsmarkt Vrouwen en mannen zijn nog steeds niet gelijk op de Brusselse arbeidsmarkt, zo blijkt uit een studie van het Brussels Observatorium van de Arbeidsmarkt en Kwalificaties over de positie van de vrouw op de Brusselse Arbeidsmarkt.
  • Minder bendegeweld in hoofdstad Het bendegeweld neemt in Brussel voor het eerst af. Dat blijkt uit de cijfers van de federale en Brusselse politie en het parket. De criminaliteit daalde, volgens de cijfers in alle zones behalve politiezone Noord.

  • Vlaams Zorgnet officieel van start gegaan Zorgnet, het netwerk dat Vlamingen uit Brussel en de rand rond Brussel verzorging in het Nederlands aanbiedt, is afgelopen zaterdag officieel van start gegaan. Vanaf begin volgend jaar moet het virtueel zorgnetwerk operationeel zijn en worden patiënten begeleid in hun zoektocht naar medische hulpverlening in hun moedertaal.

Share