Categorieën
Brussel Actua

Autobranden zorgen voor ongerustheid

Jongeren hebben zondag- en maandagnacht een aantal wagens in brand gestoken. De brandweer moest maandagavond opnieuw verschillende keren uitrukken voor autobranden in Sint-Gillis, Vorst en Anderlecht. Er werden geen rellen gemeld. De politie neemt daarom voorlopig geen bijzondere veiligheidsmaatregelen en roept op tot kalmte. Lees, kijk en luister meer op brusselnieuws.be …

Meer nieuws uit Brussel:

  • Protest tegen sloop oude luchthaven Haren Maandagmiddag protesteerden oud-werknemers van Sabena tegen de sloop van de luchthaven van Haren. De art decogebouwen worden met de sloop bedreigd omdat ze moeten wijken voor de uitbreiding van de NAVO. De Brusselse regering ziet de bescherming van de gebouwen niet zitten.

  • Studenten RITS voeren actie De studenten van het RITS, de audiovisuele opleiding van de Erasmushogeschool, voerden vandaag actie op het Muntplein in Brussel. Ze nemen het niet dat de financiële steun voor eindwerken van laatstejaarsstudenten wegvalt en klagen het gebrek aan communicatie van de directie aan.

  • Staatsveiligheid onthult zichzelf De Belgische staatsveiligheid heeft zich steeds in een waas van geheimzinnigheid gehuld. Maar daar is nu een einde aan gekomen met een tentoonstelling in het Rijksarchief in Brussel.

  • Eén ticket voor trein, tram, bus en metro Er moet één ticketsysteem komen voor de treinen, de trams en de bussen van het Gewestelijke Expressnet (Gen). Dat vindt Bruno Tuybens (SP.A), de nieuwe staatssecretaris voor Overheidsbedrijven. Op termijn wil hij dat systeem uitbreiden tot het hele openbaar vervoer in ons land.

Share