Categorieën
Den Vijfhoek Podium

Tentoonstelling Brussel Etc. te Kraainem

Fotograaf Bart Azare stuurde ons eerder al een fel gesmaakte foto van de Horse Parade, maar er is meer. Bart spendeert heel wat vrije tijd in de straten van Brussel, en de neerslag daarvan is te zien zien op zijn fotoblogs, en nu ook op een tentoonstelling in Kraainem. Hierbij nog een foto, en in bijlage het volledige persbericht.

schildknaapstraat copyright bart azare

persbericht:
FOTOTENTOONSTELLING ‘BRUSSEL ETC.’:
JONGE FOTOGRAAF BART AZARE VINDT ZIJN INSPIRATIE IN DE HOOFDSTAD

Brussel is een dankbare locatie voor beeldende kunstenaars. Ook de jonge fotograaf Bart Azare vindt er zijn inspiratie. Zijn werk is vanaf 5 november te zien in het Gemeenschapscentrum De Lijsterbes in Kraainem. Op deze eerste solotentoonstelling vormt Brussel het decor van het overgrote deel van de foto’s.

Fotografie: rondslenteren en kijken
Vanaf 5 november 2005 tot en met 2 januari 2006 loopt er in de foyer van het Gemeenschapscentrum De Lijsterbes in Kraainem de fototentoonstelling ‘Brussel Etc.’ van de jonge fotograaf Bart Azare.
De 33-jarige Alsembergenaar is sinds een paar jaar in de weer met fotografie. De aanschaf van een digitaal toestel leidde al gauw tot een onlinefotodagboek en sindsdien heeft hij de smaak stevig te pakken.
Bart Azare: “Ik ga het huis niet uit zonder m’n fototoestel. Fotografie is voor mij in de eerste plaats een alibi om met de camera rond te slenteren en gretig te kijken naar alles wat beweegt en niet beweegt. Meestal in Brussel, soms in de rand rond de stad en heel af en toe in andere Europese steden (Londen, Parijs, Keulen, …).?

Brussel blijft inspireren
Brussel is een blijvende bron van inspiratie. Het overgrote deel van de foto’s die in Kraainem te zien zijn, tonen bekende en minder bekende plekken van de hoofdstad.
Bart Azare: “Brussel is rijk aan contrasten en is dan ook een dankbare locatie. Ik werk in het centrum van de stad en alleen daar al kan je heel diverse foto’s maken.?

Toeval en geluk
De fotograaf heeft duidelijk een zwak voor architectuur, trein- en metrostations en schijnbaar eenzame figuren in de grootstad. De foto’s zijn spontane, niet geënsceneerde beelden die zonder veel nadenken tot stand komen.
Bart Azare: “Toeval en geluk spelen een grote rol. Vaak zie ik pas achter m’n pc wat de buit van de dag is. Een onverwachte lichtbron, iemand die door het beeld loopt, … net dat soort verrassingen zorgt soms voor iets extra’s.?

Portretten
Op de tentoonstelling zijn ook enkele portretten te zien, iets waar Bart zich in de toekomst meer wil op toeleggen.
Bart Azare: “De gewillige modellen zijn meestal vrienden, maar het gebeurt ook dat mensen op straat vragen om een foto van ze te maken. Dat maakt het plezier van het fotograferen alleen maar groter.?

__________________________________________________________________________

Brussel Etc., van 5 november 2005 tot 2 januari 2006 in Gemeenschapscentrum De Lijsterbes, Lijsterbessenbomenlaan 6 te 1950 Kraainem.
Openingsuren Foyer: elke dag van 11u tot 24u, behalve op dinsdag.

Het fotodagboek van Bart Azare is te bekijken op http://b-art.skynetblogs.be.
Foto’s van Brussel zijn te zien op http://brussel-in-zwart-wit.skynetblogs.be.

Share