De Brusselse baronieën

Lat dit het uitgangspunt zijn : ik hou van Brussel. Ik hou van de architectuur van Brussel, ik hou van de sfeer in Brussel, ik hou van t nachtleven in Brussel, ik hou van al die verschillende inwoners van Brussel…
De vraag is alleen of Brussel van haar inwoners houdt… Ik ga ’t hier voor ne keer niet hebben over de hondedrollen, maar over een structureel probleem dat een al even grote ergernis opwekt : het feit dat men er in Brussel maar niet in slaagt een gecoordineerd beleid te voeren over de grenzen van de gemeenten/baronieën heen.

Typisch voorval : aangezien wij wonen aan de grens van 1000 Brussel en Sint-Joost-Ten-Node, parkeer ik mijn auto wel eens in St Josse, zelfs zonder dit te beseffen. Resultaat : bewonerskaart Brussel niet geldig in St Josse daaruit volgt een boete wegens geen parkeerticket gekocht. En dat terwijl mijnen auto juist om de hoek van ons appartement was geparkeerd….
Waarom slaagt men er niet in om een soort van “overlap”-regeling van bewonerskaarten te maken, die mensen toelaat te parkeren in een straal van x km rond uw woonplaats ? Waarom herstelt men de helft van onze straat omdat deze in 1000 Brussel ligt en de andere helft niet omdat deze in St Josse ligt ?
Waarom kan men niet eens beginnen denken als een echte hoofdstad ? ’t Zou ’t leven zo simpel kunnen maken… maar nee : Brussel verkiest een amalgaam van kleine dorpjes te blijven, zonder een gemeenschappelijk beleid, zonder visie en eigenlijk de naam Europese Hoofdstad niet waardig….

Niettemin : ik hou van Brussel…. (de mantel der liefde bedekt veel..)

Putte

Share

9 Responses to De Brusselse baronieën

  1. Pingback: Jan L.

  2. Pingback: Mike Reys

  3. Pingback: Jan L.

  4. Pingback: Jelle Geers

  5. Pingback: Kostas

  6. Pingback: sonia

  7. Pingback: tommy1975

  8. Pingback: Liliane Grauls

  9. Pingback: Huysmans