Categorieën
Brussel Actua

Kir vreest voor toekomst Brussels voetbal

De voetbal in Brussel gaat een sombere toekomst tegemoet, zo vreest Brussels staatssecretaris Emir Kir (PS). Het plan Preud’homme, dat het onbetaalde voetbal wil federaliseren past immers niet in het tweetalige Brussel, aldus Kir. Lees meer op brusselnieuws.be …

Meer nieuws uit Brussel:

  • Waarnemend burgemeester Hariche krijgt tegenwind De aanduiding van de Nederlandsonkundige Faouzia Hariche (PS) tot waarnemend burgemeester van de stad Brussel blijft voor verschillende reacties zorgen. Hariche zegt dat ze het vertrouwen geniet van burgemeester Freddy Thielemans (PS).
  • Dito’Dito neemt afscheid na 21 jaar Dito’Dito doet zijn naam eer aan: de afspraken zijn nagekomen, alles is gezegd. Na 21 jaar gaat het gezelschap op in de KVS. Zonder hen was het de Brusselse culturele wereld ongetwijfeld anders vergaan. We zetten de scharnierjaren op een rijtje.
  • Expo: Einstein, anders bekeken Unesco heeft 2005 uitgeroepen tot internationaal Einstein-jaar. En in Thurn & Taxis loopt nu de tentoonstelling Einstein, anders bekeken. Die is het resultaat van een samenwerking tussen de Brusselse universiteiten ULB en VUB, en heeft tot de doel iedereen de draagkracht van Einsteins bevindingen te doen aanvoelen.

  • Wonen in Brussel: Annemie Maes, kunstenares “Op vlak van cultuur verandert Brussel de jongste jaren snel. Meerdere kleine organisaties leveren baan­brekend werk met nieuwe technologieën. Maar het geld van de openbare instanties gaat vooral naar de grote machines. Jammer, want de kleintjes kunnen snel inspelen op nieuwe evoluties, terwijl de geïnstitutionaliseerde structuren logger zijn, lang vooraf moeten plannen. Met haar Kunsten­decreet zet de Vlaamse Gemeenschap een eerste stap in de goede richting. Een handvol kleinere structuren krijgt nu een basis om zich verder uit te bouwen.? Annemie Maes (45), kunstenares.
Share