Categorie├źn
People & Lifestyle

Ne Brusselse Cocktail

Wat is “onze cocktail”?

Share

Ik vier de kerst gewoonlijk aan de andere kant van het kanaal. Maar ik neem steeds een stukje Brussel met me mee. Meestal is dat, gemakshalve, een ‘Brussel Deze Week’, ook nu! Nick Trachet’s artikel over kraanbessen trok mijn specifieke aandacht.
Als liefhebber van die andere wereldstad (NY) was ik verbaasd te zien dat Nick in al zijn ijver om ons iets bij te brengen over de bessenfamilie, het medische gebruik ervan, compote en dergelijke meer, de Cosmopolitan over het hoofd heeft gezien. De Cosmo is nog steeds NY’s meest typische drankje, zeker nadat de vier oversekste dames uit S & TC het zo sterk promootten (het is evenwel aan populariteit aan het inboeten t.o.v. Mandarin Vodka-Tonic ). Kraanbessensap is een van de drie belangrijkste ingredienten, en zorgt voor de roze kleur …

En wij in Brussel? Wat is “onze cocktail”? Ne halv’n half? Er zijn hoogstens een handvol caf├ęs (Cirio,…) waar we dit goddelijk drankje kunnen nuttigen!

Ik ben me ten volle bewust dat Brussel andere en meer stringente problemen (zoals transport, hondenpoep, vervuiling,…) heeft aan te pakken dan het kiezen van een cocktail waarmee we kunnen uitpakken, maar in deze tijden mogen we onze prioriteiten gerust even verleggen, niet?

Share