Categorieën
Brussel Actua

Brussel wordt een echte zakenstad

De ene noemt het een sanering, de ander een bottoming out van de Brusselse kantorenmarkt, maar zowel CB Richard Ellis als Jones Lang LaSalle noteren in hun jaarrapport van 2005 dat de leegstandsgraad daalt, dat verouderde gebouwen worden gerenoveerd en dat de neerwaartse druk op de huurprijzen afneemt. Brussel zal volgens de vastgoedgiganten eindelijk beginnen te lijken op een échte zakenstad, zoals Londen of Parijs, maar er moet dringend iets gebeuren aan de (fiscale) concurrentie tussen de gewesten.
Lees meer op brusselnieuws.be …

Meer nieuws uit Brussel:

  • SP.A, Spirit en Groen! samen in Brussel-Stad SP.A, Spirit en Groen! stappen in oktober met een gezamenlijke lijst naar de kiezer in Brussel-Stad. De drie partijen bereikten daarover een principeakkoord. Brussels minister Pascal Smet (SP.A) zal de lijst trekken.
  • Picqué wil de gelederen sluiten Minister-president Charles Picqué (PS) hoopt te voorkomen dat de sfeer in de Brusselse regering niet vergiftigd wordt door communautaire twisten. Onlangs laaiden de gemoederen hoog op tussen Frans- en Nederlandstaligen. Maar volgens Picqué moeten de Brusselse ministers de gelederen sluiten met het oog op de onderhandelingen in 2007 over een nieuwe staatshervorming.
  • Beeldenstorm boven Brussel Een standbeeld oprichten in Brussel wordt steeds moeilijker. Enkele jaren geleden weigerde de stad het beeld van hertog Jan I van Brabant. De vrouwenbeweging was vorig jaar flink ontgoocheld toen zij een kunstwerk voor Marie Popelin wilde plaatsen en de Vlaamse Gemeenschapscommissie leurt nog steeds met het Bruegelbeeld.

  • 24 x 36 blikt vijftig jaar Leica-fotografie in In de achterliggende passerellegalerie van het Iselp hebben negentien fotografen met internationale renommee zich over de jaarwende heen in de kijker gewerkt met de groepstentoonstelling ‘24 x 36’. Als retrospectieve van vijftig jaar Leica-mogelijkheden kon de keuze aan fotomateriaal niet beter.
  • Exit ’05: Een jaaroverzicht in woord, beeld en klank Nieuwsgierig en een beetje onzeker beginnen we aan een nieuw jaar. Maar met een grondige kennis van het vorige jaar staan we sterker. Daarom krijgt u hier het meest volledige jaaroverzicht van 2005, in woord, beeld en geluid. Zo bent u beter geïnformeerd dan een jaar geleden, en heeft u een solide basis om aan 2006 te beginnen.

Share