Categorieën
Brussel Actua Faits divers

Jubelpark under construction

werken in het jubelpark

Wanneer je nu bij valavond door het Jubelpark wandelt, geeft het een bizarre, zelfs spookachtige indruk. Al enkele weken is het Jubelpark het actieterrein van snoeiers en houtkappers. De platanen met hun grote kruinen worden gekortwiekt, omwille van de stabiliteit en de veiligheid van de parkbezoekers. Maar er is meer …

want het is het begin van jarenlange werken – zeker al tot 2010 – die het Jubelpark moeten omtoveren tot het Brusselse Central Park.

Een van de opvallendste geplande werken is het opnieuw volledig ondergronds maken van de Wettunnel. Want zeg nu zelf, de betonnen bunker pal in het midden is toch wel een architectonische miskleun van formaat. In de plaats daarvan zou er opnieuw een fontein komen en zelfs de grote fontein aan de kant van het Merodeplein zou hersteld worden.

Als dat betekent dat Robbie Williams of U2 binnen enkele jaren in mijn achterachtertuin optreden, neem ik er graag de aanslepende perikelen à la Flagey bij, en anders …. och, die warme, lange zomeravonden met wat vrienden en enkele flessen wijn in het park hebben ook heel wat charme.

Share