Categorieën
Brussel Actua

Compromis voor heraanleg Rogierplein

De heraanleg van het Rogierplein aan de Kleine Ring in Brussel loopt niet altijd van een leien dak en toont zich als een complex dossier. Toch bereikten de twee betrokken partijen, het Brussels Gewest en de gemeente Sint-Joost-ten-Node, nu een compromis over de heraanleg en kunnen de werken van start gaan.
Lees en luister meer op brusselnieuws.be …

Meer nieuws uit Brussel:

  • Cultuurwaardebon: voor de kunsten naar Brussel VGC-collegelid Pascal Smet, bevoegd voor Cultuur, pleit ervoor dat de populaire cultuurwaardebon weer in heel Vlaanderen zou kunnen worden verspreid, en dat omgekeerd de Brusselaars ook in de Rand met hun bon terecht zouden kunnen om er cultuur mee te pikken.
  • Daniel Ducarme rekent af met het verleden Na bijna twee jaar stilzwijgen doet Daniel Ducarme (MR) een boekje open over zijn ontslag als Brussels minister-president. Het boek heet “Daniel Ducarme règle ses comptes”, of “Daniel Ducarme rekent af”. Daarin bespreekt hij uitvoerig zijn problemen met de fiscus.

  • Brussels Offerfeest niet van een leien dakje Moslims vierden op 10 januari het Offerfeest. Het Brussels Gewest opende daarvoor om halftien ’s ochtends de slachtplaats aan de Vilvoordsesteenweg op de grens van Laken en Neder-Over-Heembeek. Maar de slachters kregen al meteen met problemen af te rekenen toen bleek dat er geen water voor handen was. En sommige moslims moesten uren wachten voor ze aan de beurt kwamen. Het ongenoegen veroorzaakte vechtpartijen waarbij twee mensen gewond geraakten.

  • Shapeshifters: u bent mijn lettertype niet Shapeshifters (U bent mijn lettertype niet), de serie lezingen rond grafische vormgeving in de Beursschouwburg, is aan zijn vijfde jaargang toe en trekt volle zalen. Studenten, professionele ontwerpers en geïnteresseerden vinden dit seizoen blijkbaar gemakkelijker dan vorige jaren de weg naar dit evenement.
  • Bij het overlijden van Prof. dr. Frans De Pauw Het was onvermijdelijk, en het staat ons allemaal te wachten, maar als het gebeurt bij iemand als Frans De Pauw, dan staat de wereld even stil. We beseffen als Nederlandstalige Brusselaars niet eens half wat we aan hem te danken hebben.
Share