Categorieën
Den Vijfhoek People & Lifestyle Podium

Zoete Zinnen Nacht

Volgens wat ik deze ochtend in mijn krant las, moeten we vanaf vanavond 00.00 uur, nog attenter, liefdevoller en romantischer zijn dan op een normale doordeweekse dinsdag. En als het even kan, ook nog eens de typische Valentijnsclichés mijden, dus vergeet die pralines en dat boeket rode rozen maar. Mijn brein houdt dat wel een aantal uur vol, maar wanneer dinsdag de zon ondergaat krijg ik het toch wel knap lastig om nog origineel uit de hoek te komen. Ik vermoed dat het bij u niet anders is. Gelukkig kan je dan net – na bijvoorbeeld een romantisch pak frieten aan de frituur van Sint Joost (neem zelf wat theelichtjes en eventueel zelfs een fles champagne mee) – afzakken naar de Zoete Zinnen nacht in het café van de beursschouwburg, vanaf 19.00 ben je er welkom.

Worden we immers niet allemaal een beetje weker met Valentijn, en wat is er dan leuker dan ons te laten verleiden door een snuifje poëzie? In Brussel kan dat tijdens de “Zoete Zinnen Nacht?, die dit jaar voor de eerste keer georganiseerd wordt in het Beurscafé. Rond 20.00 zet het dichterskoppel Sylvie Marie en David Troch de toon voor de rest van de avond. Samen brengen ze enkele van hun morantischte werken en ook nog een lievelingsgedicht. Verder nog op de playlist: X Roelens, Lieven Vercauteren, Philip Meersman en Het Venijnig Gebroed. Een van de leden van dit gezelschap heeft tijdens een van hun performances eens een uur in een doodskist gelegen. Jawel, dat het een gezellige en sfeervolle avond wordt, daar kan je wel op rekenen!

Heb je interesse? Meer informatie over de dichters en verdere details zijn te vinden op de website van Quackstop.

Share

Door nico

Nico. Bijna 30. Jonge vader. Blijven hangen in Brussel na studies. Ambtenaar. Gewoond in Etterbeek, Aalborg (DK), Oudergem, Etterbeek, München (DE), Schaarbeek en nu Sint-Joost-ten-Node. Levensgenieter (naar eigen gevoel), beetje workaholic (volgens anderen) - maar daaraan wordt gewerkt :-). Bierliefhebber, amateur-kok. Totaal a-muzikaal. Believer van het goede in de mens en/of maatschappij.
Check www.deblauwe.be als je meer wenst te weten...