Categorieën
Podium

Domino 06 van 9 tot 16 april in AB

Het programma van Domino 06 is bekend. Domino is nog steeds het festival waar minder bekende namen uit de marge van de popmuziek aan bod komen. Domino 06 is de tiende editie van dit festival, en daarom besloot men te herbronnen:

Herbronnen betekend ook: de mission statement van Domino opnieuw in de verf zetten. En die luidt nog steeds ‘als lanceerplatform dienen voor minder bekende namen & minder evidente genres in de marge van de popmuziek’. Als u dus volstrekt onbekende namen op het programma tegenkomt als MI AND L’AU, BATTLES, GRAILS, SICKOAKES of MAGIK MARKERS, dan betekent dat simpelweg dat het onze taak is deze kwaliteitsacts aan een breder publiek voor te stellen. En dat uiteraard binnen de AB-filosofie: onbekend, maar liefst voor zoveel mogelijk publiek. (van de Domino website, inclusief dt-fout)

Namen als The Beautiful New Born Children of Sickoakes zeggen mij inderdaad niet zoveel, maar misschien komt hier wel verandering in; Domino is immers het festival waar nu bekende namen als Sigur Ros, The Mars Volta of LCD Soundsystem aan bod kwamen voor hun doorbraak. Er staan ook films, pre listening sessions en dj-sets op het programma. De volledige lijst vindt u hier.

Share