Categorieën
Brussel Actua

Verscherp uw blik op Brussel met Google Earth en Brusselnieuws.be

Voortaan kunt u op Brusselnieuws.be de hoofdstad ook vanuit de lucht bekijken. De portaalsite schakelt daarvoor het krachtige programma Google­Earth in. Brusselnieuws.be maakt nu van het programma gebruik om een extra service aan te bieden: GeoBrussel. De beelden zijn niet alleen spectaculair (kijk maar eens in de tuin van de koning), Brusselnieuws.be biedt meteen ook een restaurant- en cafégids aan, met besprekingen die u eerder in Brussel Deze Week of op TV-Brussel aantrof. Er is ook een geografisch jaaroverzicht van 2005 en een kaart van Brussel uit 1858 waarop de loop van de inmiddels verdwenen Zenne te zien is. Lees meer op brusselnieuws.be …

Meer nieuws uit Brussel:

  • Monty Python aan het Luxemburgplein Het lijkt wel de wereld op z’n kop: terwijl de gebouwen D4 en D5 bijna helemaal voltooid zijn aan de flanken van het Luxemburgstationnetje op het gelijknamige plein, is de procedure voor het toekennen van de stedenbouwkundige vergunning nog volop aan de gang. Het lot van de twee gebouwen wordt intussen overschaduwd door maar liefst drie beroepsprocedures. En de duidelijkheid is ver te zoeken
  • Stad Brussel en BIWD pakken samen leegstand aan De stad Brussel gaat met de Brusselse Intercommunale voor Waterdistributie of BIWD samenwerken om de leegstand aan te pakken. De BIWD weet op welke adressen er abnormaal weinig water wordt verbruikt. Dat blijkt vaak een teken aan de wand te zijn.

  • Nieuwe tribune voor FC Brussels Het Edmond Machtensstadion van voetbalclub FC Brussels krijgt er een tribune bij, zo is vastgelegd in de nieuwe overeenkomst tussen de gemeente Sint-Jans-Molenbeek en de voetbalclub.

  • De povere sporen van Joost Lips Een tentoonstelling in de universiteitsbibliotheek van Leuven, een academische zitting in het gemeentehuis van Overijse en de uitgifte van een postzegel van 70 cent. Ziehier hoe de vierhonderdste verjaardag van de sterfdatum van een van de belangrijkste humanisten van de Lage Landen, Justus Lipsius, wordt herdacht. Akkoord, Lipsius is Mozart niet, maar het is geen reden om zo slordig om te springen met ons intellectuele erfgoed.
Share