Categorieën
Wonen in Brussel

Vastgoedprijzen blijven constant stijgen

Metro Graaf van Vlaanderen(naar aanleiding van artikel in Brussel Deze Week)

Wie vandaag een huis koopt in Jette of Laken betaalt daar gemiddeld 200.000 euro voor, in Elsene loopt de verkoopprijs al gauw boven de 350.000 euro. De gemiddelde verkoopprijs voor een villa in Sint-Pieters-Woluwe bedraagt in maart liefst 594.000 euro.
(…)
In Sint-Pieters-Woluwe en Brussel schommelt de gemiddelde prijs voor een klein appartement rond de 115.000 euro, meteen de hoogste prijscategorie. Voor de appartementen met twee kamers zijn er forse stijgingen in Ganshoren (+42 procent), Oudergem (+28 procent), Schaarbeek (+23 procent) en Vorst (+22 procent). Ze zijn het duurst in Ukkel, Woluwe, Brussel, Elsene en Etterbeek. Gemiddeld betaal je er 160.000 euro.

De prijzen voor appartementen met drie kamers lijken aan hun plafond te zitten, alleen in Schaarbeek, Ukkel en Woluwe schieten de prijzen verder de hoogte in. In Ukkel, Watermaal-Bosvoorde en Sint-Pieters-Woluwe betaal je er vandaag gemiddeld 300.000 voor, “meer dan de gemiddelde prijs van een eenpersoonshuis,” aldus Colard.
(via brusselnieuws.be)


Dus sommige gemeentes geven jonge kopers een steuntje. Bvb Ukkel:

Gezinnen met een gemiddeld inkomen die een woning kopen of er een laten bouwen, zullen daar de eerste drie jaren geen gemeentebelasting op moeten betalen, of toch niet als die gemeentebelasting lager ligt dan 750 euro per jaar.
(…)
Ukkel is niet de eerste gemeente die de maatregel invoert. Sint-Pieters-Woluwe, de rijkste Brusselse gemeente, en Sint-Agatha-Berchem voerden de premie eerder al in. De beperkingen zijn in Ukkel echter kleiner dan in andere gemeenten. Zo ligt het maximale inkomen in Sint-Pieters-Woluwe bijvoorbeeld op 25.000 euro in plaats van op 45.000 euro zoals in Ukkel.
uit brusselnieuws.be

Iemand ervaringen met astronomische prijzen? Al 5 jaar op zoek naar iets betaalbaar?

Share