Categorieën
Brussel Actua

Stormbekken biedt geen absolute bescherming

Er zijn twee nieuwe grote stormbekkens op komst: een in Vorst en een in Ganshoren. Maar zekerheid dat de voeten droog blijven, zullen de mensen in de buurt van zo’n buffer nooit hebben. Een bekken heeft een beperkte capaciteit en de verstedelijking neemt natuurlijke buffers weg. Voeg daar de onheilspellende klimaatsvoorspellingen bij, en Brussel dreigt nog vaak onder te lopen. Lees meer op brusselnieuws.be …

Meer nieuws uit Brussel:

  • Cis Bierinckx is ‘bereid te praten’ met Beurs De raad van bestuur van de Beursschouwburg gaat praten met Cis Bierinckx om het kunstencentrum in de Ortsstraat te leiden. Bierinckx, die het bij de selectie in december nipt moest afleggen tegen de intussen alweer verdwenen Marie Droogmans, houdt nog even een slag om de arm: “Ik wil praten, maar ik heb intussen verschillende engagementen elders.?
  • VW Vorst niet bedreigd door besparingen Brussels minister van Werk Benoît Cerexhe (CDH) bezocht woensdag het nieuwe toeleveringspark van Volkswagen in Vorst. Na tien maanden is de helft van het park al operationeel. Cerexhe maakte het bezoek om te polsen naar mogelijke besparingen. Maar Vorst doet het momenteel zeer goed.
  • Fietsersbond legt lokaal fietsbeleid op rooster De fietsersbond wil via een enquête peilen hoe tevreden de inwoners van de Brusselse gemeenten zijn met het lokaal fiets- en mobiliteitsbeleid.

  • Tram 24 en 52: meer trams, meer reizigers De MIVB heeft een nieuwe stap gezet in de uitbreiding van haar tramnet. Een nieuwe tramlijn op de ringlaan tussen Meiser en Buyl (tram 24) tijdens de piekuren en een snellere verbinding van Heembeek naar het centrum (tram 52) verhogen capaciteit én comfort voor de reizigers.
Share