Categorieën
Brussel Actua

Cis Bierinckx is nieuwe directeur van Beurs

Op de persconferentie van de Beurs is bevestigd dat Cis Bierinckx de nieuwe directeur van de Beursschouwburg wordt. Bierinckx was in december nipt als tweede geëindigd, na Marie Droogmans. De Beurs en Droogmans hebben onlangs in onderling overleg een einde gemaakt aan hun samenwerking. Lees meer op brusselnieuws.be …

Meer nieuws uit Brussel:

  • Binnenkort nieuwe bussen in Brussel De MIVB heeft vandaag haar nieuwe bussen voorgesteld. Van Hool uit Lier zal 115 standaardbussen leveren en Evobus zorgt voor 25 gelede bussen, de zogenaamde accordeonbussen. De bussen worden na de zomer in het Brussels straatbeeld verwacht. De MIVB stelde ook haar nieuwe kleuren voor.
  • Geen museum op Luxemburgplein Er komt geen groot museum in de nieuwe vleugels van het Europees parlement op het Luxemburgplein. Het parlement onderzoekt hoe van de ruimte een bezoekerscentrum kan worden gemaakt. Dat is een streep door de rekening van de vzw Museum van Europa, die nu wellicht elders een onderkomen zal moeten zoeken.
  • Gruweldood Ferho: Moord als politiek wapen Zwaar aangeslagen, maar ingetogen en combattief: zo reageert Derwich Ferho, de voorzitter van het Koerdisch Instituut in de Bonneelsstraat, op het nieuws van de moord op zijn hoogbejaarde ouders, vrijdag in hun woning in Turks Koerdistan. “Ze zijn tien keer erger gemarteld dan we eerst dachten. Zelfs na hun dood zijn hun lichamen nog gebrutaliseerd,? vertelt hij. Op bevel van de Turkse autoriteiten, zoals in Koerdische kringen wordt aangenomen? Vlaamse politici dringen aan op een diepgravend onderzoek.
Share