Categorieën
Brussel Actua

Ook vluchtelingen dromen van een eigen zaak

Heel wat erkende vluchtelingen en asielzoekers zouden graag met een eigen zaak beginnen. Dat maar een klein aantal ook echt ondernemer wordt, heeft te maken met het feit dat vluchtelingen moeilijk aan een lening geraken, de taal niet goed spreken en hier geen sociaal netwerk hebben. Ook de talrijke administratieve regels zijn een zware dobber. Lees meer op brusselnieuws.be …

Meer nieuws uit Brussel:

  • Dienst Inschrijvingen Voertuigen scoort slecht De twijfelachtige eer van een van de slechts werkende overheidsdiensten is voor de Dienst voor Inschrijvingen van Voertuigen (DIV). Vooral in Brussel zijn de problemen groot. Federaal minister van Mobiliteit Renaat Landuyt (SP.A) belooft maatregelen te treffen.
  • Metrohandelaars vrezen voortbestaan van hun winkel De handelaars die in de Brusselse metrostations een zaak uitbaten, voelen zich bedreigd omdat de MIVB de handelshuurovereenkomsten die vervallen niet meer wilt vernieuwen.
  • Parcours Atomium alweer gewijzigd Omdat de door de architecten uitgetekende rondgang door het Atomium tot een te grote drukte in de middenbol leidt, is het parcours nu al aangepast.
Share