Categorieën
Wonen in Brussel

Grof huisvuil

Grof huisvuil kan je een paar keer per jaar kwijt aan Net Brussel

Na eenvoudige afspraak gemaakt via het gratis groen nummer INFO 0800 981 81 haalt “Net Brussel” uw grofvuil aan huis op, alle dagen van de week en eveneens op zaterdag.

Je kan eruiteraard ook mee naar een van de containerparken (doe dit met de auto, niet met de tram… hiervoor is het openbaar vervoer echt niet aangewezen!).

Tweede Britse Legerlaan 676, 1190 Brussel
Rupelstraat, nabij de Van Praetbrug te 1000 Brussel

Maar Ukkel heeft sinds kort het initiatief genomen om op geregelde tijdstippen de ophalingen collectief te organiseren. Vanavond is de avond dat we alles de straat op mogen zetten, en hier is als het ware een stormtoeloop begonnen. Mensen halen het grof huisvuil nog op vooraleer het eventueel de schroothoop opgaat.
Misschien is dit idee van collectieve huisvuilophaling nog zo slecht niet en moeten meerdere gemeentes daarmee van start gaan (ik weet dat er politici dit lezen! de snelste kan het in zijn programma voor de gemeenteraadsverkiezingen zetten… 😉 ) Zo voorkom je blijkbaar dat nogal wat schroot op de schroothoop belandt.
Voor wie het kan interesseren, er staat een groene tweepersoonssofa in de Rue du Framboisier in Ukkel, wees er snel bij!
Nb: Ik wens geen opmerkingen te zien over de franstalige versie van mijn straatnaam, ’t is veel mooier!

Share