Categorieën
Brussel Actua

PV quota’s voor agenten

Kunnen we niet meer tolereren dat mensen hun auto dubbel parkeren om de krant te gaan halen…? Moeten we met een lintmeter gaan meten of een auto werkelijk op 5 meter van het stoplicht staat en beboeten voor 4m80?
NEE!

Share

Politie !Gehoord op FM Brussel. De Brusselse hulpagenten worden gevraagd om het belachelijke quota van 10 processen verbaal per dag te halen. Uiteraard zijn ze ’tegen het principe’. Moet je dan echt ‘op zoek’ gaan naar overtredingen? Dit wordt een heksenjacht op de agenten volgens de politievakbond.

Kunnen we niet meer tolereren dat mensen hun auto dubbel parkeren om de krant te gaan halen…? Moeten we met een lintmeter gaan meten of een auto werkelijk op 5 meter van het stoplicht staat en beboeten voor 4m80?

Grote bullshit volgens mij. Zoals het er nu aan toe gaat, kan je makkelijk 10 ‘hinderende’ en zware overtredingen per dag zien. Tijdens mijn rit van 25 minuten ’s morgens tussen Ukkel en Vilvoorde zie ik gemiddeld 3 auto’s door het rood licht rijden (meestal zelfs vanuit een stilstaande situatie!) om dan het kruispunt te blokkeren. De hoeveelheid auto’s die op het kruispunt staan geparkeerd (geen lintmeter nodig, 0 meter!) wil ik niet bijhouden, kwestie van mijn concentratie op de weg niet te verliezen. Auto’s die op een trambedding rijden! Dubbel parkeren is schering en inslag, en dan nog het liefst voor een lege (sic!) parkeerplaats. Het kan niet op…
Ik kan me niet voorstellen dat je geen 10 zware overtredingen ziet, tenzij je als hulpagent gewoon de Beenhouwerstraat op en af loopt.
Anecdote:
Ik ben zoon van een politie-agent en ben opgevoed om vrij strikt de verkeersregels te respecteren. Ik rijd liever 10 minuten in rondjes op zoek naar een parkeerplaats dan op een busstop of hoek te parkeren. Ik slaag hier ondertussen al 7 jaar in. Ik vermijd een kruispunt op te rijden tenzij ik 90% zekerheid heb dat ik er terug zal af zijn… Ik rijd wel eens door een oranje licht (ik heb de achterkant van mijn wagen lief!), maar zou dit niet riskeren vanuit een stilstaande situatie…
Een half jaartje geleden reed ik langs de Generaal Jaqueslaan. Een agent stond vanop de trambedding het kruispunt gade te slaan. Het verkeer gaat stapvoets en ik stop voor het rood licht. 5 seconden later rijdt naast mij iemand nog het kruispunt op. Mijn idee: die heeft het vlaggen! Dus met enig leedvermaak kijk ik richting agent, die ik ondertussen met pen in de hand verwachtte. Toen dit niet het geval was veranderde mijn blik eerst in verwondering en vervolgens in verontwaardiging. Iets wat de politie-agent niet onopgemerkt voorbijging. Om even te verduidelijken waar het over ging, wijs ik naar de overtreder die in het midden van het kruispunt het verkeer voor de auto’s uit de zijstraten blokkeerde.
Hierop werd ik duidelijk gemaakt (in het Frans) dat ik zijn job niet hoefde te doen. Mijn reactie had mij waarschijnlijk een proces wegens smaad kunnen opleveren, maar gelukkig was mijnheer de agent taalkundig mindervalide.
Updeet:
Ga hier net op het balkon staan en stoot weer op eentje… zonder lintmeter kan je zien dat ie te dicht op de hoek staat. Het zal je maar overkomen dat je hier met een lichte vrachtwagen de hoek om wil…
Parkeren op de hoek
Updeet 2:
Geluidsfragment FM Brussel

Share