Categorieën
Brussel Actua

Polarisatie

Polen

Brussel – De federale politie bevestigt dat het een verdachte heeft opgepakt voor de roofmoord op Joe Van Holsbeeck. Het gaat om een Poolse jongen van 16 of 17 jaar die op de beelden van de bewakingscamera’s een Nike-trainingsjas droeg. De jongen heeft al gedeeltelijk bekend maar het zou niet gaan om de jongen die Joe neerstak. De hoofddader zou vermoedelijk naar Polen gevlucht zijn.
via brusselnieuws

Even misplaatst als de uitroepen “’t zijn weer die Marokkanen” toen het pas gebeurd was, vind ik de tegenreactie “Zie je dat het geen Noord-Afrikanen waren!”. Moet dat ons troosten? Het verandert heel weinig. De jongen in kwestie blijft dood, extreem-rechts zal het toch recupereren en waarschijnlijk komt binnenkort een officiële uitleg waarom dit voorval ‘zo uitzonderlijk’ was (moeilijke jeugd, lakse ouders, drugverslaving). Niemand is verantwoordelijk voor het stijgend onveiligheidsgevoel, er was niks aan te doen, bedankt voor het properhouden van de straten tijdens uw mars, en laat ons nu maar terugkeren naar de belangrijke zaken, zoals de verkiezingen en zo.

Vrijdag heb ik aan mijn dochter in de auto moeten uitleggen waarom die zwarte jongen achtervolgd werd toen hij per ongeluk door een meute aangeschoten skinheads moest passeren in de Rue des Alexiens om 6 uur ’s avonds. Wat had die jongen dan gedaan? Niks, meisje. Hoe leg je aan een 7-jarige het concept “krapuul” uit? Krapuul is krapuul is krapuul.

Share