Categorieën
Brussel Actua

Bescherming Delhaizedepot verdeelt regering

Staatssecretaris Emir Kir (PS) wil de oude magazijnen van Adolphe Delhaize aan de haven beschermen, maar dat stoot op verzet bij collega’s binnen de Brusselse regering. Het zet een groot vastgoedproject op de helling, waaronder de bouw van driehonderd woningen. “En wonen is nu eenmaal een topprioriteit voor deze regering,” zo klinkt het. Lees meer op brusselnieuws.be …

Meer nieuws uit Brussel:

  • Ook Zaventem zorgt voor wrevel in Brusselse regering De Vlaamse ministers binnen de Brusselse regering blijven erbij dat ze geen dwangsommen willen eisen van de federale regering in het dossier van de geluidshinder rond de luchthaven. Brussels minister van leefmilieu Evelyne Huytebroeck (ECOLO) beweerde gisteren het tegendeel.

  • Zone 30 en nieuwe parkeerregeling rond Grote Markt De stad Brussel heeft vandaag het definitieve plan voor de zogenaamde comfortzone rond de Grote Markt voorgesteld. Doel van het plan is om in dat deel van het historisch centrum het autoverkeer te ontmoedigen. Zo wordt de hele zone een zone 30, komt er een lussensysteem om sluipverkeer te ontmoedigen en veranderen 9 straten van rijrichting.

  • Vrije scholen geven alleen voorrang aan Vlamingen In de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) werd vandaag naar oplossingen gezocht voor de meningsverschillen over het basisonderwijs. Op het jongste Lokaal Overleg Platform (Lop) kondigden de vrije scholen aan dat zij volgend schooljaar alleen aan Nederlandstaligen voorrang zouden geven. Daardoor stapt het vrije onderwijs uit het Lop.
Share